Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tournai

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Tournai? Door gebruik te maken van energiehunter.be check je snel en simpel alle relevante energie aanbieders als Eneco en Antargaz. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Tournai prijstechnisch het meest interessant is. Tevens vergaar je op deze pagina belangrijke info over zaken als verbruik in de regio en info over een energieneutrale woning. Daarnaast bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tournai
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,397
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Enorme besparingen tot wel € 260,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Tournai?

Er zijn steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Tournai. Dat loopt van Eneco tot aanbieders zoals Mega, de keuze is enorm. In april 2024 kun je kiezen uit circa 25 organisaties. Deze bedrijven lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Interlux. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke energie-aanbieders in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tournai is? Vul direct de benodigde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Toch, bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van een stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v onze handige vergelijker tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Tournai, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van selecties maken in de prijzenvergelijker detecteert men simpel en snel een energie-abonnement dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Tournai

 • Engie: ENGIE Electrabel Carplug Home
 • OCTA+: Goede klantenservice
 • Lampiris: Gemakkelijke verhuisservice
 • MEGA: Persoonlijke klantendienst
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Transparante prijzen
 • Elegant: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Handige website
 • Comfort Energy: Ook met zonnepanelen
 • Poweo: Diverse looptijden

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas en stroom leveranciers en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei beheerders van het net op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Tournai heet Interlux. De kosten voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Tournai is de aardgas netbeheerder Interlux. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Tournai

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Tournai
 • CV Merk: ACV
 • Groene energie: 0,349%
 • Hoofdpostcode: 7500
 • Gem. mazout: 2380 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,397
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-tournai

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Begin met je woning en gezinssituatie. Dat betreft het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Tournai ligt dat gemiddeld op circa 1505 m3 & 3510 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Dit alles hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter is het gunstiger om jaarlijks weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een tabel met alle populaire energie aanbieders. Bij elk contract check jij specificaties zoals soort stroom/gas, soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Tournai, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een actuele aanbieding gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de energie-onderneming. Zoals www.engie.be en www.zeno.be. De betreffende energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Tournai


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €275 bonus betekenen. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Op deze pagina profiteer je van 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: neem tochtweringen
 • Bezuinigadvies 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Praktisch advies 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Tip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bespaaradvies 5: neem een energiezuinige airco

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Tournai. Zodoende ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen overstappen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En tevens krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Tournai. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je ieder jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal faciliteert jouw gekozen energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de beste of voordeligste maatschappij. Bijvoorbeeld Luminus, ENGIE + Antargaz. Hierna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie geselecteerde gas en stroom maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van de Energiehunter ontdek je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.eni.com, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Via lage kosten en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Tournai vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Tournai en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Tournai

Het gros van de aanbieders leveren ondertussen groene stroom in Tournai. Echter is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene energie” contract is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Tournai vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Tournai kennen we allerlei plannen met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7500. In deze buurt kan je soms met financiële bonussen meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning
 • Dak met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler voor warm water
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Bekijk info over Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Watz april 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente