Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Honnelles

Snel energie vergelijken in Honnelles? Aan de hand van de energievergelijker doorzoek je moeiteloos alle verkrijgbare energiebedrijven. Je kunt denken aan OCTA+ & Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Honnelles de beste deal heeft! Tevens verzamel je via onze vergelijker uitgebreide informatie over zaken als bijv. energiebelastingen en verschillende contractsoorten. Bovendien komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Honnelles
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,395
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 395,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Honnelles?

Wij zien best veel energieleveranciers beschikbaar in Honnelles. Van Antargaz tot een speler als Watz, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 20 aanbieders. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Interlux. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke energiebedrijven er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Honnelles is die past bij jouw verbruik? Voer direct de gevraagde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, energiemaatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening wil iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van onze prijzencheck vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Honnelles, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Door middel van selecties in de tarievenvergelijker vind je eenvoudig een energiecontract dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Honnelles

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: Exclusieve aanbiedingen
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Luminus: Vaste energieprijzen
 • Elegant: Contact via telefoon, mail en social media
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Zelf verbruik in de gaten houden

Wat kost energie in de regio? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van gas & stroom bedrijven en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke beheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Honnelles heet Interlux. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Honnelles is de netbeheerder van het gas Interlux. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Honnelles

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Honnelles
 • CV ketel: Watts
 • Aandeel duurzaam: 0,347%
 • Centrale postcode: 7387
 • Verbruik Mazout: 2360 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,395
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-honnelles

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Dit gaat over aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Honnelles ligt dit gemiddeld op 1495 m3 plus 3500 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Gewoonlijk is het een goed idee om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle grote energieleveranciers. Bij elk pakket bekijk je gegevens met betrekking tot type energie, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Honnelles, en de eventuele korting. Kies de leverancier die in lijn is met jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie leverancier in het lijstje? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de leverancier. Bijv. www.luminus.be en www.poweo.be. De gekozen leverancier neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Honnelles


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €300 besparen. Echter, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand tref jij 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Advies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bespaaradvies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Tip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Advies 5: korter douchen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Honnelles. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. In de regel kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En tevens beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Honnelles. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij een jaarcontract krijg je elk jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak regelt je gekozen organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de goedkoopste maatschappij. Bedrijven als Eneco, Essent en Eni. Hierna kies je het moment waarop het contract ingaat. De aankomende gas en stroom leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van energiehunter.be ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.zeno.be, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Middels lage prijzen en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Honnelles vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Honnelles en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Honnelles

Veel maatschappijen leveren op dit moment groene stroom in Honnelles. Echter zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet alle “groene energie” is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor zeker voor “Groen uit België”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Honnelles vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Honnelles bestaan er meerdere opdrachten rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7387. In deze omgeving kan je wellicht tegen een gunstig tarief meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen integreren
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over Luminus maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente