Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Roisin

Op je gemak energie vergelijken in Roisin? Middels www.energiehunter.be vergelijk je supersnel alle erkende bedrijven als Mega en Belpower. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Roisin de laagste prijs biedt. Daarnaast vergaar je op deze website belangrijke informatie over zaken zoals energiebelastingen en variabele of vaste tarieven. Verder vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Honnelles
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,421
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 485,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Roisin?

Er zijn steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Roisin. Dat loopt van Essent tot een speler als OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag kun je kiezen uit circa 20 leveranciers. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het gas- en elektra netwerk van Interlux. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke energiebedrijven actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Roisin is in juli 2024? Geef direct de privé gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, energiebedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v onze prijzencheck achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Roisin, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van selecties in de tarievenvergelijker bekijken jullie moeiteloos een abonnement dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Roisin

 • Engie: Diverse looptijden
 • OCTA+: Online grip op je kosten
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Interessante korting bij langlopende contracten
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Exclusieve aanbiedingen
 • Comfort Energy: Duidelijke website
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas en stroom aanbieders en de prijzen kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Roisin is Interlux. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Honnelles valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Interlux. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Roisin

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Honnelles
 • CV ketel: Benraad
 • Aandeel duurzaam: 24,70%
 • Postcode: 7387
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1840 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,421
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-roisin

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Dit gaat over aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Roisin gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1600 m3 + 3330 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Deze details hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Omtrent contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Veelal is het voordeliger om jaarlijks een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle verkrijgbare energieleveranciers. Bij alle pakketten bekijk je details als soort stroom/gas, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Roisin, en de welkomstkorting. Kies de leverancier die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante aanbieder gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. O.a. www.lampiris.be of www.ecopower.be. De door jou gekozen energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Roisin


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €330 winst geven. Desondanks, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be tref jij 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Advies 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Bespaartip 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Advies 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Tip 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Roisin. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen overstappen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Roisin. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij jaarlijks een dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel verwerkt je betreffende gas en stroom organisatie de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer een nieuwe aanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE of Trevion. Ook bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie gekozen aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door onze vergelijker ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.engie.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Dankzij lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Roisin vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Roisin en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Roisin

Veel bedrijven bieden op dit moment groene stroom in Roisin. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk groene stroom label draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat organisaties 100% transparant zijn? Ga dan voor zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Roisin vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Honnelles zien we allerlei activiteiten met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 7387. In deze regio kan je wellicht extra voordelig participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over Essent prijzen juli 2024.