Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energieleveranciers met windenergie vergelijken

De laatste decennia is er steeds meer te doen omtrent het opwekken van schone en duurzame energie. De is dan ook de reden dat een steeds grotere groep mensen zich is gaan wenden tot het opwekken van energie met behulp van de wind. Deze zogenaamde windenergie is namelijk, zodra men de investering heeft terugverdiend, geheel gratis energie opwekt. Maar ook daarvoor heeft men al voordeel doordat het opwekken van stroom met behulp van de wind het milieu ontziet doordat er geen schadelijke stoffen in de lucht terechtkomen die de aarde vervuilen en doen opwarmen.

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Aanbieders van windenergie in België

Financieel gezien heeft het gebruik van windenergie lange tijd niet of nauwelijks wat opgeleverd omdat de terugverdientijd langer bleek te zijn dan de levensduur van bijvoorbeeld een windmolen of een windturbine was. De technologie heeft echter niet stil gestaan waardoor de bestaande windmolens en –turbines aan werden gepast en verbeterd. Dit leverde dan ook een aantal toestellen op met een hoger rendement wat weer leidde tot een verkorting van de terugverdientijd. Vanaf dat moment kon men, zeker in combinatie met de diverse subsidies waarop men een beroep kan doen bij het gebruik van schone en dure energie, kon men steeds meer financieel gewin behalen.

Subsidie op wind
Diverse overheden in allerlei landen, en dus ook die van België, hebben verschillende subsidieregelingen in het leven geroepen om mensen aan te moedigen over te stappen naar windenergie. Op deze manier is men immers minder afhankelijk van de olieproducerende landen waar de politieke situatie soms zo onstabiel is dat dit de olieprijs, en daarmee ook de energieprijzen zal beïnvloeden. Zie ook de informatie over zonnepanelen.

Opkomst windparken

Dat er steeds meer interesse is ontstaan voor windenergie blijkt uit het feit dat men in steeds meer landschappen windmolens of –turbines tegenkomt. Waar men vroeger alleen nog maar windmolens op het platteland naast een boerderij tegenkwam ziet men deze vandaag de dag dichtbij de kust en op grote open vlaktes waar veel wind op kan worden gevangen. In tegenstelling tot het verleden zijn de windmolens niet enkel bedoeld om één gebouw, voor een deel, van energie te voorzien maar worden er complete windparken aangelegd om zelfs gehele steden van stroom te voorzien.

Meer info over windenergie?
Meer weten over dit onderwerp? Op Energiehunter.be vind je uitgebreide informatie over het opwekken van stroom via windmolens en turbines. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer informatie.