Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Stroomprijzen vergelijken juni 2024

We gebruiken allemaal stroom in onze woningen. De televisie, radio, het koffiezetapparaat, onze smartphones en laptops: bij vrijwel alles wat je doet heb je elektriciteit nodig. Het totale stroomverbruik vormt samen met het totale gasverbruik de maandelijkse energierekening. En deze energienota draagt voor een belangrijk deel bij aan onze maandelijkse vaste lasten. Wie bewust met energie omgaat, en slim stroomprijzen vergelijkt kan al snel vele tientallen euro’s per jaar besparen. En dat is toch mooi meegenomen?

  • De stroomprijs drukken we uit in kWh
  • De gemiddelde prijs per kWh stroom ligt op it moment rond de €0,25
  • De totale stroomprijs bestaat uit de elektriciteitsprijs van de leverancier, de onkosten voor de distributienetbeheer en heffingen door de overheid. 
  • In België kan je kiezen uit vaste of variabele tarieven
  • Ook maken operators onderscheid tussen het enkele en dubbele tarief
  • De laatste tijd is groene stroom enorm in opkomst
  • Via onze vergelijker vind je snel en eenvoudig de goedkoopste stroomprijzen van België 
Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke stroom leveranciers zijn er in België?

Ben je woonachtig in België, en zoek je een (nieuwe) energieleverancier? De keuze is enorm. Je kunt kiezen uit ongeveer 20 verschillende leveranciers. En elke aanbieder heeft weer verschillende contracten. Denk aan pakketten met gas en stroom, alleen stroom, groene stroom of juist contracten met variabele tarieven. Kortom: je ziet al gauw door de bomen het bos niet meer. Via de energievergelijker kan je snel en eenvoudig uitzoeken welke energieleveranciers er in jouw regio leveren, en welke de goedkoopste stroom biedt. 

Hoe duur is stroom in België?

De kosten van een kWh stroom in België ligt gemiddeld op €0,25. Een gemiddeld gezin is tussen de €500 en €750 per jaar aan stroom kwijt.

Is groene stroom duurder dan grijze stroom?

Groene stroom is vaak €0,01 of €0,02 duurder dan grijze stroom. Het verschil is de laatste jaren een stuk kleiner geworden. Groene stroom wordt gewonnen uit duurzame energiebronnen die niet uitgeput kunnen raken. Een stuk beter voor het milieu.

Hoe kan ik besparen op elektriciteitsrekening?

Dat kan eigenlijk op 2 manieren. De belangrijkste manier is om minder stroom te verbruiken. Immers, elke kWh stroom die je niet verbruikt hoef je ook niet te betalen. Doe de was op een lagere temperatuur, zet apparaten als je televisie écht uit (i.p.v. de stand-by modus) en laat het licht niet onnodig branden. Door bewust om te gaan met elektriciteit kan je jaarlijks tientallen euro’s besparen.

Een andere manier om te besparen is door regelmatig de stroomprijzen van Belgische leveranciers te vergelijken. Dankzij hoge welkomstkortingen kan je dit ook vele tientallen euro’s per jaar besparen.

Kan ik stroom ook los afsluiten?

Ja, dat is mogelijk. Hoewel veel mensen in Vlaanderen en Wallonië hun gas- en stroom bij één leverancier afnemen kan je het ook bij 2 aparte leveranciers afnemen. Het voordeel van een totaalpakket is dat je vaak goedkoper uit bent. Maar in sommige gevallen loont het om 2 afzonderlijke operators te kiezen.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je geen gas nodig hebt. Bijvoorbeeld omdat je gebruik maakt van een duurzaam alternatief voor de verwarmingsketel. Bijvoorbeeld een warmtepomp. In dat geval verbruik je geen gas, maar wel meer stroom. Het kiezen van een goedkope stroomleverancier is dan nog belangrijker.

De goedkoopste aanbieder van juni 2024

Direct besparen op jouw stroomkosten? Stap dan direct over op de goedkoopte aanbieder van België. Hieronder vind je de 5 beste aanbiedingen van dit moment. Let op: de prijzen en aanbiedingen zijn gebaseerd op een gemiddeld verbruikersprofiel van 2 personen met een verbruik van 2500 kWh op basis van dagstroom

#AanbiederKosten stroom p/maandKosten stroom p/jaar
1Luminus€51,25€615,00
2Lampris€52,27€627,00
3Engie€53,42€641,00
4Eneco €54,49€654,00
5Octa +€55,25€663,00