Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Dagtarief elektriciteit

De vraag naar elektriciteit is in de regel overdag aanzienlijk hoger dan in de nachtelijke uren. Dit heeft onder andere te maken met het in bedrijf zijn van fabrieken, instellingen, winkels en de infrastructuur van een land. Een groot deel van alle gebruikte apparaten, toestellen en machines werkt vandaag de dag immers op stroom wat dan ook zorgt voor een ware piek in het stroomverbruik.

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Prijs van elektriciteit in piekuren in februari 2024

De grote vraag naar stroom zorgt er op haar beurt weer voor dat de prijs die men voor een kWh aan stroom moet betalen behoorlijk wat hoger ligt dan op het moment dat men een zogenaamde dubbele energiemeter heeft laten installeren. Met een dergelijke meter kan er naast het stroomverbruik van overdag ook het verbruik gedurende de daluren geregistreerd worden. Een groot aantal energiemaatschappijen hebben, om te voorkomen dat er erg grote verschillen ontstaan in het systeem tussen het verbruik tijdens de piek- en de daluren, de stroom die men in de daluren afneemt een stuk goedkoper gemaakt. Wist je trouwens dat je bij ons ook de goedkoopste energiemaatschappijen kunt vergelijken?

Goedkopere tarieven overdag?

Door het aantrekkelijker te maken om ’s nachts ook stroom af te nemen zullen er minder grote verschillen zijn wat tot gevolg heeft dat er minder kans is op storingen en overbelasting van het elektriciteitsnetwerk. Voor de meeste bedrijven, die met name overdag actief zijn, is het echter niet of nauwelijks mogelijk om van dit voordelige tarief gebruik te maken. Zij betalen dan ook het dagtarief wat vaak veel meer geld kost per kWh die af wordt genomen.

Dubbele energiemeter noodzakelijk

Heeft men geen dubbele energiemeter in een pand laten installeren dat gaat het energiebedrijf ervan uit dat men met name overdag de stroom afneemt en zal de gebruiker het dagtarief moeten betalen ook al neemt deze voornamelijk in de avond- en nacht de meeste stroom af bij het bedrijf. Voor zowel bedrijven als particulieren is het dan ook aan te bevelen om goed na te gaan op welke momenten er stroom af wordt genomen. Blijkt dit voornamelijk in de daluren te zijn dan is het wellicht goedkoper om over te stappen naar het nachttarief. Hierbij betaalt men echter wel iets meer aan het vastrecht voor de geïnstalleerde dubbele meter.