Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Goedkoopste energieleverancier van België (juli 2024)

Vandaag nog besparen op je maandelijkse energielasten? Via Energiehunter.be vind je snel en eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van België. Elektriciteit en aardgas vormen een belangrijk deel van onze maandelijkse lasten. Een gemiddeld gezin met 2 personen, woonachtig in een rijtjeshuis dat wordt verarmd op aardgas verbruikt al gauw 2.800 kWh elektriciteit en 15.000 kWh aardgas. Dat komt neer op een jaarlijkse energierekening van zo’n €1.300 – €1.500. Maar waarom onnodig teveel betalen voor gas en stroom? Op deze pagina vind je de beste aanbiedingen om direct over te stappen naar de goedkoopste energie!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Top 5 goedkope energiecontracten

Energie is een homogeen product. Dat betekent dat er geen verschil zit tussen het aardgas en de elektriciteit van de ene aanbieder ten opzichte van de andere. Elke energieleverancier levert dezelfde soort kwaliteit gas waarmee je jouw woning kunt verwarmen, en dezelfde kwaliteit stroom voor alle apparaten in huis. Energie is dus bij uitstek een ideaal product om te vergelijken op basis van prijs. De goedkoopste contracten van juli 2024:

LeverancierType stroomType contractPrijs per jaar
LuminusGrijs1 jaar variabel€1.130
Lampiris100% groen2 jaar variabel€1.140
EngieGrijs1 jaar vast€1.160
Eneco100% groen1 jaar vast€1.220
Mega100% groen1 jaar vast€1.235

Voor deze prijsvergelijking is uitgegaan van een gas- en stroomverbruik van een gezin met 2 personen (2500 kWh stroom en 11.000 kWh) woonachtig in Antwerpen (2000). Wat voor jou de goedkoopste leverancier is hangt sterk af van jouw woonplaats, verbruik en voorkeuren betreft het contract. Start zelf een prijsvergelijking en ontdek de voordeligste Belgische energieleverancier van juli 2024

Klantenservice en duurzaamheid
Natuurlijk spelen ook zaken als service en klantvriendelijkheid een rol. Op onze pagina de beste energieleverancier kijken we specifiek naar deze eigenschap. Vind je het belangrijk dat de toegeleverde energie op een duurzame manier tot stand komt? Ook dan moet je verder kijken dan prijs. Op onze pagina groenste energieleverancier vind je de meest duurzame leveranciers van België. Daar lees je ook meer info over de herkomst van Belgische groene stroom

Wat is de goedkoopste energieleverancier van België?

Dit is een vraag die wij regelmatig krijgen. Helaas is hier geen eenduidig antwoord op te geven. De gas- en elektriciteitstarieven hangen namelijk sterk samen met woonplaats, verbruik en type contract. Doe dus altijd zelf een prijsvergelijking met behulp van de energievergelijker om de goedkoopste aanbieder te achterhalen.

Wat is goedkoper: een contract met vaste of variabele tarieven?

Dit varieert enorm. Energieleveranciers passen hun prijzen constant aan op basis van de huidige marktprijzen van gas en stroom. Doorgaans zijn contracten met het variabele tarief iets goedkoper dan het vaste tarief. Dat komt doordat de jaarlijkse vaste koten bij variabele contracten vaak iets lager zijn.

Waarom stunten leveranciers met aanbiedingen en promoties?

Energieleveranciers doen hard hun best om nieuwe klanten te winnen. Via vergelijkingswebsites als Energiehunter.be vind je regelmatig forse welkomstkortingen en aanbiedingen. Op die manier hopen leveranciers op te vallen tussen de andere spelers en jou als klant te winnen.

Ik heb een contract gekozen met een welkomstbonus, wanneer ontvang ik die?

Heb je een goedkoop energiecontract gevonden met een bijbehorende welkomstbonus? Deze korting wordt vaak aan het einde van de contractperiode uitgekeerd. Meestal verrekenen leveranciers deze met de laatste energierekening.