Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Welkomstkorting Energieleveranciers België april 2024

Overstappen van energieleverancier met een forse welkomstkorting? Dat is mogelijk! Energiemaatschappijen bieden enorme kortingen tot wel €250,00 per jaar. Hoe dit precies werkt, en hoe jij er van kunt profiteren lees je op deze pagina. Regelmatig oerstappen van energieleverancier loont! Dat is een statement die je vaak leest op energievergelijkers. En tot op zekere hoogte is dit ook helemaal waar. Consumenten die elk jaar opnieuw de gas- en stroomprijzen vergelijken en overstappen op de goedkoopste leverancier van België besparen al gauw honderden euro’s per jaar. 

  • Bij het afsluiten van een nieuw energiecontract ontvang je vaak een welkomstbonus
  • Meestal is dit in de vorm van een geldbedrag. Bijvoorbeeld €125 op gas en €125 op stroom
  • Sommige leveranciers bieden een welkomstcadeau. Bijvoorbeeld een iPad of laptop
  • De korting of cashback wordt vaak uitgekeerd aan het einde van de contractperiode. Zo probeert de leverancier te voorkomen dat je tussentijds opzegt
  • Het bedrag wordt dan verrekend met de eindafrekening. Het bedrag wat je nog moet betalen wordt in mindering gebracht met de eventuele welkomstpremie
Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

De beste promoties voor gas en stroom

Gas- en stroomleveranciers in België zijn altijd op zoek naar nieuwe klanten. Op het moment dat zij aan meer huishoudens aardgas en elektriciteit kunnen leveren, kunnen ze grootschaliger inkopen. De inkoopprijzen dalen waardoor nog scherpere tarieven kunnen bieden. Wie slim is, maakt gebruik van deze promoties en aanbiedingen van de Vlaamse energieleveranciers. In de bovenstaande vergelijker vind je de beste en meest exclusieve promoties van april 2024

Vaak aparte korting op gas en stroom
De welkomstkorting wordt vaak opgedeeld in 2 delen. Het ene deel van de korting is van toepassing op elektriciteit, en het andere deel van de korting geldt uitsluitend voor aardgas. Wanneer je beide diensten bij 1 operator afsluit profiteer je dus van de maximale korting. Echter, in de praktijk loont het soms om beide producten bij 2 afzonderlijke leveranciers af te sluiten. Wanneer Mega een hoge korting biedt op aardgas, en Luminus een forse korting biedt op stroom kan het interessant zijn om aardgas onder te brengen bij Mega, en de elektriciteit bij Luminus. 

Meer informatie over acties en aanbiedingen van Belgische energieleveranciers

Wil je meer weten over hoe dergelijke promoties en aanbiedingen precies werken? Hieronder hebben we de meest gestelde vragen (FAQ) voor jou gebundeld. In een kort overzicht vind je snelle antwoorden op de meest gestelde vragen over dit onderwerp. Zoek je meer informatie rondom verhuizen en overstappen? Klik op de pagina voor meer info!

Waarom werken energieleveranciers met hoge welkomstkortingen?

Soms lijkt het haast te mooi om waar te zijn: €250,00 korting wanneer ik verander van energieleverancier? Toch is het echt waar. Aanbieders zijn constant op zoek naar nieuwe klanten. Daarvoor moeten zij opvallen in vergelijkers als Energiehunter.be. Door het bieden van exclusieve kortingsacties hopen zij dat ze bovenaan komen in de vergelijker (door het bieden van de laagste prijs)

Wanneer ik zelf naar de website van de aanbieder ga vind ik een veel hogere prijs, hoe kan dat?

Veel promoties en aanbiedingen die je vindt op onze website zijn exclusief. Dat betekent dat deze welkomstacties alleen worden gecommuniceerd via energievergelijkers. Op het moment dat je rechtstreeks de website van bijvoorbeeld Essen of Luminus bezoekt is de kans groot dat je deze korting niet ziet, en je het reguliere tarief betaalt.

Kan ik het beste kiezen voor een 1-jarig contract, of een contract met een langere looptijd?

De hoogste welkomstkorting ontvang je vaak bij contracten met een looptijd van 3 of 5 jaar. Echter, dat betekent niet dat dit de voordeligste contracten zijn. In de praktijk blijkt dat je vaak beter kunt kiezen voor kortlopende (1-jarige) contracten met een welkomstbonus. Het voordeel van een 1-jarig contract is namelijk dat je na 12 maanden alweer kunt veranderen van maatschappij. Je kunt dan opnieuw profiteren van zo’n bonus. Wanneer je 3 keer switcht van maatschappij met een korting van €250,00 per keer (€750 totaal) dan is dat natuurlijk veel interessanter dan eenmalig €400,00 korting bij een 3-jarig contract.

Wanneer wordt de korting uitgekeerd op mijn rekening?

De promotie of aanbieding van de energieleverancier wordt meestal aan het einde van het contract uitgekeerd. Meestal verrekenen energieleveranciers de betreffende bonus met de eindafrekening of laatste termijn. Dus de korting van bijvoorbeeld €250,00 wordt dan in mindering gebracht op de laatste factuur.