Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Elektriciteit vergelijken

Elektriciteit is een vorm van energie die in de volksmond in de meeste gevallen als stroom aan wordt geduid. De stroom wordt opgewekt door de beweging of de stroming van elektronen. Deze elektronen zijn heel erg kleine deeltjes binnenin een atoom. Doordat ze in beweging worden gebracht veroorzaken ze een elektrische lading oftewel een elektrische spanning die energie afgeeft. De opbrengst aan energie kan enorm groot zijn en zelfs te vergelijken met de kracht van een bliksemflits. Evenzo kan de opbrengst heel erg klein zijn zoals onder andere bij een gloeilampje dat zich in een zaklamp bevindt. Hieronder kun je direct verschillende abonnement voor stroom vergelijken.

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

De goedkoopste elektriciteitscontracten

Vandaag de dag kan men, zeker wanneer men in de westerse wereld geboren en getogen is, nauwelijks nog zonder energie en zonder de beschikking over stroom. Huizen en bedrijven staan vol met allerlei verschillende elektrische apparaten die worden gevoed door stroom die afkomstig is van het openbare lichtnet of door middel van batterijen of accu’s waarin stroom op ligt geslagen. De stroom van het openbare lichtnet wordt voor het grootste gedeelte geleverd door de elektriciteitscentrales. Hier wordt energie opgewekt door onder andere gebruik te maken van de verbranding van aardgas, steenkolen of aardolie. Er zijn overigens ook elektriciteitscentrales die de waterkracht van stromende rivieren of de getijden van de zee gebruiken om stroom mee op te kunnen wekken evenals door de verbranding van biomassa of biogas.

Contract voor elektra afsluiten in juni 2024

Door middel van een elektriciteitsnet (het lichtnet) wordt de gewonnen elektriciteit van de centrale naar de gebruikers vervoerd. Voor het opwekken, jet transporteren en het beheren van de stroom en alle voorzieningen die hierbij komen kijken wil de leverancier uiteraard wel een vergoeding ontvangen. Men betaalt daarom voor elke kWh aan stroom die men gedurende een bepaalde periode verbruikt heeft een vooraf vastgesteld bedrag samen met een zogeheten vastrecht en een percentage aan heffingen en belastingen. We spreken overigens ook over een dagtarief en een nachttarief. De prijzen van elektra verschillen dus mogelijk per leverancier maar ook per tijdstip van de dag.

Om te kunnen meten hoeveel energie men in de vorm van stroom heeft gebruikt is er bij elke verbruiker een elektriciteitsmeter geïnstalleerd die nauwkeurig het aantal geleverde kWh stroom registreert. Aan de hand daarvan kan het energiebedrijf vervolgens gaan berekenen welk bedrag de klant verschuldigd is, hiervan ontvangt men een eindnota..