Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Stroomverbruik

Men kan het zichzelf haast niet meer voorstellen dat er geen elektrische apparaten meer zouden bestaan in onze moderne maatschappij. Men zou dan weer terug dienen te stappen naar een tijd zoals die meer dan zestig jaar geleden was toen het nog geen algemeen gewoon goed was om een apparaat of toestel op stroom voor van alles en nog wat te gebruiken. Door de komst van de elektrische apparaten van tegenwoordig worden niet alleen bepaalde klussen gemakkelijker gemaakt maar zelfs ook geheel uit handen genomen.

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Hoewel deze elektrische apparaten het leven van alle dag een heel stuk comfortabeler hebben gemaakt zit er eveneens een nadeel aan het gebruik ervan namelijk: het opwekken van stroom kost niet alleen geld maar vervuild, in de meeste gevallen ook nog, het milieu doordat er CO2 uit wordt gestoten bij de opwekking ervan. Bovendien moet men de laatste jaren alsmaar meer gaan betalen voor de geleverde stroom.

Stroomverbruik beperken

Met andere woorden: huishoudens waar veel stroom verbruikt wordt zullen dan ook een hogere elektriciteitsnota kunnen verwachten. Huishoudens waar men echter juist wel zuinig met stroom om weet te gaan zullen dit daadwerkelijk ook merken in hun portemonnee. Het gebruik van energiezuinige apparaten, spaarlampen en een Hr-ketels kunnen hier al een heleboel aan meehelpen. Net zoals een aantal verschillende maatregelen om onnodig stroomverbruik tegen te kunnen gaan zoals onder andere geen stand-by stand meer gebruiken voor de elektrische apparaten maar deze meteen helemaal uitzetten. Door het stroomverbruik in de gaten te houden zal men de energieverslinders al snel opsporen.

Besparen op stroom

Verder kan men ook geen verlichting meer laten branden in vertrekken waar men niet aanwezig is, geen halve trommel met wasgoed gaan wassen en de was aan de lucht laten drogen in plaats van in de wasdroger. Met dit soort maatregelen doet men zowel de eigen portemonnee als het milieu een enorm groot plezier. Men hoeft dan immers minder energie af te nemen van het energiebedrijf waardoor er ook minder stroom op hoeft te worden gewekt. Het gevolg is dan dus dat men minder hoeft af te rekenen en dat er minder vervuilende stoffen in het milieu terecht zullen komen. Met bijvoorbeeld een slimme thermostaat krijg je meer inzicht in je verbruik.