Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Zelf thuis windenergie opwekken

Parken met windturbines zijn steeds meer in opkomst en zullen de komende jaren op steeds meer plaatsen verrijzen. Hoewel veel mensen wel schone, duurzame en met name betaalbare energie willen afnemen vindt een aantal van hen een dergelijk vooruitzicht allerminst aantrekkelijk. Deze zogeheten windparken zouden het landschap schaden doordat ze het uitzicht minder fraai maken. Voor sommigen van hen is daarom het alternatief een windmolen bij iedereen thuis.

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Hoe werkt het zelf opwekken van wind energie?

Door thuis windenergie op te wekken is men immers minder, of zelfs helemaal niet meer, afhankelijk van de grote energiebedrijven die grote winsten willen maken voor het opwekken en het verkopen van stroom. Men dient er dan wel voor te zorgen dat men op alle momenten van de dag over voldoende enrgie beschikt om aan de individuele vraag naar stroom te kunnen voldoen. De wind is immers een factor die niet constant is en dus op het ene moment hard en op een ander moment helemaal niet waait. In tegenstelling tot wat sommige mensen denken kan men bij een te harde wind eveneens geen windenergie opwekken omdat dan de windmolen zichzelf uitschakelt om schade aan het toestel te kunnen voorkomen.

Elektriciteit opslaan in accu’s

De opgewekte windenergie dient men dan ook op te slaan in accu’s (zie ook windgenerator) zodat men deze op elk gewenst moment weer kan gaan benutten en dus ook op windstille dagen gewoon stroom kan gebruiken en apparaten kan laten werken in en rondom het huis. De windmolen moet zeker wel af zijn gestemd op de hoeveelheid stroom die men doorgaans nodig heeft. Dit dient men voor het aanschaffen van een bepaalde windmolen dan ook eerst te berekenen. Leg de gemaakte plannen altijd eerst voor aan de eigen gemeente om zo te kunnen voorkomen dat men een windmolen aan heeft geschaft waarvoor men uiteindelijk geen toestemming van de overheid voor krijgt om te worden geplaatst.

Subsidies en premies
Is alles goedgekeurd en heeft wellicht zelfs de nodige subsidies en premies in de wacht weten te slepen dan kan de windmolen worden geplaatst en geïnstalleerd. De windenergie (een gelijkspanning) zal namelijk om moeten worden gezet in een bruikbare 230 Volt (wisselstroom) die geschikt is voor de apparaten in huis.