Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Erquennes

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Erquennes? Middels energiehunter.be check je eenvoudig alle verkrijgbare energieleveranciers als o.a. Engie & Poweo. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Erquennes voor jou de beste prijs heeft. Daarbij tref je op onze website nuttige info info over onderwerpen zoals onderwerpenen info over een energieneutrale woning. Ook vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Honnelles
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,416
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle aanbieders bij elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 405,00.

Probleemloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Erquennes?

We zien flink wat energieleveranciers actief in Erquennes. Dat loopt uiteen van Engie tot aan Watz, er zijn meer leveranciers dan ooit. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 30 providers. Deze maatschappijen gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Interlux. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom bedrijven mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Erquennes is voor jouw verbruik? Vul gemakkelijk jouw gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Maar, leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Bij een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Met behulp van onze energie vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Erquennes, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Door middel van filteren in de vergelijkingstool vindt men simpel en snel een energie-abonnement dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Erquennes

 • Engie: Eigen account
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Prettige klantendienst
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Prima klantendienst
 • Elegant: Online meterstanden doorgeven
 • Watz: Online energiesimulator
 • Wase Wind: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Geen afsluiting

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van maatschappijen en de kosten verschillen per regio. De reden hiervan is dat er verschillende netbeheerders actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Erquennes is Interlux. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Honnelles wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Interlux. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Erquennes

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Honnelles
 • Populaire CV: Wolf
 • Groene energie: 24,20%
 • Hoofdpostcode: 7387
 • Verbruik Mazout: 1790 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,416
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-erquennes

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met je woning en gezinssituatie. Dit gaat over aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Erquennes is dit gemiddeld zo’n 1575 m3 + 3305 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. Deze factoren beïnvloeden de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. In algemene zin is het verstandig om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Van ieder pakket zie je info als type stroom/gas, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Erquennes, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de partij die klopt met jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige korting tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de leverancier. Bijv. www.energie2030.be en www.antargaz.be. De door jou gekozen energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Erquennes


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €285 opleveren. Desondanks, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter vind je 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: ventileer kort en bewust
 • Bespaaradvies 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Praktisch advies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Bespaaradvies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bespaartip 5: profiteer van gratis daglicht

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Erquennes. Dan ben je het voordeligst uit. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen overstappen van aanbieder, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. Vaak wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt hanteren we: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Erquennes. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je alle jaren een concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard faciliteert je betreffende energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en kies een nieuwe energieleverancier. Onder andere Luminus, Lampiris en ook Trevion. Daarnaast bespreek je de startdatum van het abonnement. Jouw aankomende leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.luminus.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels lage prijzen en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Erquennes vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Erquennes en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Erquennes

De meeste energie aanbieders leveren inmiddels groene stroom in Erquennes. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet ieder groene stroom contract kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor de optie “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Erquennes vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Honnelles zien we steeds meer projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7387. In deze woonplaats kan je vaak financieel aantrekkelijk meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Installeren van een zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Comfort Energy prijzen.