Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Baisieux

Snel online energie vergelijken in Baisieux? Middels onze vergelijker check je probleemloos alle erkende bedrijven. Voorbeelden zijn Luminus & Poweo. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Baisieux de laagste prijs biedt. Daarbij tref je op deze website uitgebreide info over items zoals gastarieven en duurzame verwarmingsbronnen. Verder geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Quiévrain
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,41
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven onder elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Enorme besparingen tot wel € 320,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Baisieux?

We zien enorm veel energieleveranciers actief in Baisieux. Dat loopt van Lampirus tot aan OCTA+, er zijn opties bij de vleet. In mei 2024 moet je een keuze maken uit ruim 40 aanbieders. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Interlux. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke gas en stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Baisieux voor jou is? Geef hieronderde eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, gas & stroom leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van een stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Door gebruik te maken van onze handige vergelijker vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Baisieux, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Middels keuzes in de Energiehunter vind je gemakkelijk een energiecontract dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Baisieux

 • Engie: Online energiesimulator
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Snelle inschrijving, in minder dan 5 minuten
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Exclusieve aanbiedingen
 • Luminus: Met praktische energie-bespaartips
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Ook met zonnepanelen
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Blog met handige bespaartips
 • Poweo: Eigen termijnbedrag kiezen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen mei 2024)

De producten van organisaties en de vergoedingen verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer aparte prijzen voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Baisieux heet Interlux. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Quiévrain is de netbeheerder van het gas Interlux. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Baisieux

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Quiévrain
 • Populair merk: Bulex
 • Aandeel duurzaam: 23,60%
 • Hoofdpostcode: 7380
 • Aantal mazout liters: 1730 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,41
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-baisieux

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Situatieschets

  Start met je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Baisieux ligt dat gemiddeld op circa 1545 m3 en 3490 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Deze aspecten beïnvloeden de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Ten opzichte van contractduur kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal is het een goed idee om elke 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Er volgt nu een tabel met alle interessante energie aanbieders. Van alle contracten tref je info zoals soort energie, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Baisieux, en de welkomstbonus. Selecteer de maatschappij die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een geldige aanbieding gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de leverancier. Bijv. www.lampiris.be en www.elegant.be. Jouw toekomstige maatschappij zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Baisieux


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €250 besparen. Daartegenover, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder tref je 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: led-lampen gebruiken
 • Praktisch advies 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bezuinigtip 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bespaaradvies 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Bespaartip 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Baisieux. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde overstappen van aanbieder, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Baisieux. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je ieder jaar een dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard faciliteert je toekomstige energiemaatschappij het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en selecteer de beste partij. Onder andere Eneco, ENGIE en Belpower. Hierna kies je de startdatum van het abonnement. Jouw gekozen energiemaatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door onze website tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.luminus.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Super simpel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Baisieux vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Baisieux en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Baisieux

Het gros van de leveranciers ondersteunen momenteel groene stroom in Baisieux. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet alle “groene energie” heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor de optie “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Baisieux vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Quiévrain bestaan er vele opdrachten binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7380. In de regio kan je meer en meer vrij voordelig bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bezoek ook Eneco prijzen.