Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wihéries

Snel online energie vergelijken in Wihéries? Met behulp van www.energiehunter.be vind je supersnel alle verkrijgbare leveranciers als bijvoorbeeld Mega & Aspiravi. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Wihéries het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij check je via onze vergelijker nuttige informatie informatie over zaken als verschillende aanbieders en vaste of variabele tarieven. Tevens vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Dour
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,409
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Gemiddelde besparing van € 290,00.

Snel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Wihéries?

We zien opvallend veel energieleveranciers actief in Wihéries. Dit loopt van Poweo tot aanbieders zoals Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 30 energieleveranciers. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Interlux. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke energieleveranciers in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wihéries is voor jouw situatie? Geef eenvoudig jouw gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Maar, gas & stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door de vergelijkingstool bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Wihéries, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van jouw input in de prijzenvergelijker achterhaalt men verrassend eenvoudig een overeenkomst dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Wihéries

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Online meterstanden doorgeven
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Prettige klantendienst
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: De strafste service
 • Luminus: Goede klantenservice
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: Met handige energiesimulator
 • Poweo: Geen afsluiting

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen juni 2024)

De aansluitingen van gas & stroom maatschappijen en de energietarieven wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders van het net actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Wihéries heet Interlux. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Dour is de aardgas netbeheerder Interlux. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Wihéries

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Dour
 • Populaire CV: Atag
 • Groene energie: 23,50%
 • Centrale postcode: 7370
 • Verbruik Mazout: 1720 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,409
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-wiheries

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Wihéries ligt dit gemiddeld op 1540 m3 + 3485 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Deze details dragen bij aan het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Doorgaans is het voordeliger om eens per jaar een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle populaire aanbieders + contracten. Bij ieder abonnement tref jij data m.b.t. soort energie, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Wihéries, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige kortingsactie tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de energieleverancier. O.a. www.engie.be + www.zeno.be. De door jou gekozen energiemaatschappij regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Wihéries


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €310 rendement bieden. Maar, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna tref jij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Tip 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Bespaaradvies 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Tip 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: combineer verschillende kleuren was

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers vinden: regel jaarlijks het overstappen in Wihéries. Zodanig is de besparing het grootst. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen wisselen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. Veelal vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms is er sprake van een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met verschillende kortlopende energiecontracten voor Wihéries. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij ieder jaar deze dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel verzorgt je toekomstige energie-aanbieder de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en kies de voordeligste energieleverancier. Zoals Luminus, ENGIE en ook Belpower. Ook bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Jouw geselecteerde gas en stroom aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van energiehunter.be ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.comfortenergy.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Kinderspel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Wihéries vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Wihéries en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Wihéries

Het merendeel van de organisaties verschaffen inmiddels groene stroom in Wihéries. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier waarop groene stroom tot stand komt is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene energie heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat leveranciers een groene strategie voeren? Selecteer dan zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Wihéries vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In en rondom de gemeente Dour bestaan er steeds meer acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7370. In deze omgeving kan je soms heel gunstig deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen installeren
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Essent prijzen.