Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Thulin

Gemakkelijk energie vergelijken in Thulin? Via de energievergelijker vergelijk je supersnel alle erkende bedrijven als bijv. Luminus en Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Thulin de laagste prijs biedt. Verder lees je op deze website bruikbare info over thema’s zoals energieaansluitingen en tips om te besparen op energie. Ook geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hensies
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,406
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijenin een overzicht
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparing loopt op tot € 395,00.

Snel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Thulin?

Wij zien nogal wat energieleveranciers actief in Thulin. Dat gaat van Eneco tot aan Comfort Energy, er zijn opties bij de vleet. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 35 leveranciers. Zij zijn allemaal aangesloten op het net van Interlux. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Thulin is die past bij jouw verbruik? Voer hierna de gevraagde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, gas & stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als een gasstoring, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van de energiehunter bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Thulin, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Via de keuzevakjes in de energievergelijker vind jij zonder problemen een product dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Thulin

 • Engie: Verstand van (duurzame) energie
 • OCTA+: Waar loyale klanten worden beloond
 • Lampiris: Je steunt de Belgische economie
 • MEGA: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Luminus: Breed aanbod van diensten
 • Elegant: Online inzicht in verbruik
 • Watz: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Wase Wind: Altijd scherpe acties
 • Comfort Energy: Eerlijk en transparant
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen juni 2024)

De condities van energieleveranciers en de prijzen zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders van het net verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Thulin is Interlux. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Hensies is de aardgas netbeheerder Interlux. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Informatie over Thulin

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Hensies
 • Populaire CV: Watts
 • Aandeel groen: 23,20%
 • Hoofdpostcode: 7350
 • Gem. mazout: 1690 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,406
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-thulin

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met de standaard informatie. Dit zijn de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Thulin bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1525 m3 en nog eens 3470 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Dit alles dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Wat betreft contracten kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Dikwijls is het een goed idee om ieder jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle grote aanbieders + contracten. Van ieder abonnement vind jij informatie zoals type stroom/gas, looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Thulin, en de overstapbonus. Selecteer de partij die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een mooie korting tegengekomen? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.engie.be en ook www.eneco.be. Jouw toekomstige aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Thulin


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan soms wel €350 korting realiseren. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna tref jij 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: de verwarming omlaag doen
 • Advies 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Bespaaradvies 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bezuinigadvies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Praktisch advies 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Thulin. Op die manier is de besparing het grootst. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Door de bank genomen vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En wellicht ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Thulin. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij een jaarcontract ontvang je jaarlijks een dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard faciliteert de betreffende gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de beste of voordeligste energieaanbieder. Bijv. Luminus, Lampiris en Eni. Bij de volgende stap bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Je aanstaande energie-organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van de energievergelijker bekijk je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.antargaz.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Geholpen door lagere onkosten en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Thulin vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Thulin en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Thulin

Bijna alle aanbieders leveren momenteel groene stroom in Thulin. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt loopt zeer uiteen. Niet elk “groene energie” label heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Selecteer dan uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Thulin vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Hensies bestaan er tegenwoordig diverse stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7350. In de regio kan je steeds vaker zeer betaalbaar meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Dak met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bezoek ook Poweo duurzame energie.