Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Pâturages

Meteen energie vergelijken in Pâturages? Dankzij deze website check je eenvoudig alle verkrijgbare energieleveranciers als Engie & Antargaz. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Pâturages prijstechnisch het meest interessant is. Tevens verzamel je via de energievergelijker belangrijke info over thema’s als bijv. energiegebruik in de regio en alternatieven voor de CV-ketel. Daarbij komen we met handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Colfontaine
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,401
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle grote bedrijven bij elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 330,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Pâturages?

Wij zien erg veel energieleveranciers beschikbaar in Pâturages. Van Engie tot een speler als Comfort Energy, de keuze is reusachtig groot. Tegenwoordig tellen we ruim 25 energieleveranciers. Zij lopen allemaal via het netwerk van Interlux. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke energieleveranciers actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Pâturages is? Voer hierna de privé gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, energieleveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Met behulp van onze handige vergelijker achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Pâturages, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Geholpen door jouw input in de tool detecteren jullie simpel en snel een energieovereenkomst dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Pâturages

 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Blog met handige bespaartips
 • Elegant: Met praktische energie-bespaartips
 • Watz: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Wase Wind: Online energiesimulator
 • Comfort Energy: Online account
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas en stroom organisaties en de onkosten variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder rekent eigen prijsstellingen voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Pâturages heet Interlux. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Colfontaine wordt transport van het aardgas beheerd door Interlux. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Pâturages

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Colfontaine
 • Populaire CV: Oertli
 • Groene energie: 22,70%
 • Hoofdpostcode: 7340
 • Mazout consumptie: 1640 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,401
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-paturages

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk de basisinfo. Dat betreft aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Pâturages is dat gemiddeld 1500 m3 en 3445 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren dragen bij aan de energiekosten.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter is het voordeliger om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle mogelijke aanbieders van energie. Bij elk abonnement check je details over type stroom/gas, looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Pâturages, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die past bij jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie kortingsactie gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Denk aan www.lampiris.be en ook www.antargaz.be. Jouw toekomstige aanbieder zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Pâturages


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €275 rendement bieden. Desalniettemin, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna check jij 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bezuinigadvies 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Bezuinigtip 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Bezuinigtip 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Tip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Pâturages. Dan betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen wisselen van leverancier, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. Veelal kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En eventueel krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten werkt het zo: meerjarige contracten zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Pâturages. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elk jaar deze dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel verzorgt de aanstaande energie-aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en neem de beste energiemaatschappij. Onder andere Luminus, Essent of ZENO. Daarnaast bespreek je de ingangsdatum van het contract. Jouw geselecteerde organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van deze website check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.essent.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via voordelige prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Pâturages vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Pâturages en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Pâturages

Bijna alle maatschappijen bieden vandaag de dag groene stroom in Pâturages. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle “groene energie” is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Selecteer dan het filter “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Pâturages vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Colfontaine zien we vele stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7340. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht financieel aantrekkelijk participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Mega duurzame energie.