Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Neufmaison

Eenvoudig energie vergelijken in Neufmaison? Dankzij onze vergelijker ontdek je supersnel alle erkende maatschappijen zoals Essent en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Neufmaison voor jou de beste prijs heeft. Voorts check je via onze vergelijker uitgebreide info over thema’s als bijvoorbeeld het ideale overstapmoment en slimme thermostaten. Bovendien geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Saint-Ghislain
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,396
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle grote leveranciersin een overzicht
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 255,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Neufmaison?

We zien opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Neufmaison. Dat loopt van Lampirus tot Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 25 energieleveranciers. Zij gebruiken allen het gas- en stroom netwerk van Interlux. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom leveranciers je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Neufmaison is voor jouw situatie? Geef gemakkelijk de gevraagde gegevens in, vind de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, energiebedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. D.m.v de energiehunter vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Neufmaison, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door selecties in de tarievenvergelijker zoek je probleemloos een energie-abonnement dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Neufmaison

 • Engie: Diverse looptijden
 • OCTA+: Grip op verbruik en de kosten
 • Lampiris: Exclusieve kortingen
 • MEGA: Meer dan 90% van de klanten zijn tevreden
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Contact via telefoon, mail en social media
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Prima klantendienst
 • Comfort Energy: Gespreid betalen
 • Poweo: Online facturen bekijken

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van bedrijven en de kosten variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er diverse beheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder heeft weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Neufmaison betreft Interlux. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Saint-Ghislain valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Interlux. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Neufmaison

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Saint-Ghislain
 • Populair merk: Fasto
 • Groene stroom: 22,20%
 • Centrale postcode: 7332
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1590 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,396
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-neufmaison

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Neufmaison gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1475 m3 + 3420 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Deze details dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande looptijd zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. In de regel loont het om jaarlijks een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle erkende aanbieders van energie. Bij ieder abonnement zie jij informatie over soort stroom/gas, abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Neufmaison, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire leverancier gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de aanbieder. Dit kan zijn www.octaplus.be en ook www.energypeople.be. De nieuwe energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Neufmaison


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €390 korting realiseren. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be bieden wij 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: kouder douchen
 • Bezuinigadvies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Advies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Tip 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bezuinigtip 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Neufmaison. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je switchen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaal worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En eventueel ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld geldt in de basis: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met de meeste kortlopende energiecontracten voor Neufmaison. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij jaarlijks deze hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel faciliteert de toekomstige gas en stroom leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer de beste partij. Onder andere Eneco, ENGIE of natuurlijk Elegant. Hierna kies je de ingangsdatum van het contract. Je nieuwe gas en stroom maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door onze website tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.wasewind.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Super simpel: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van lage prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Neufmaison vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Neufmaison en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Neufmaison

Een groot deel van de energie aanbieders bieden vandaag de dag groene stroom in Neufmaison. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene stroom” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Neufmaison vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Saint-Ghislain kennen we meerdere plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 7332. In de regio kan je wellicht met financiële bonussen meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk ook Engie duurzame energie.