Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Pommeroeul

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Pommeroeul? Door gebruik te maken van onze website achterhaal je gemakkelijk alle relevante aanbieders als bijvoorbeeld Eneco & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Pommeroeul de beste deal heeft! Ook verzamel je op deze pagina praktische informatie over thema’s als tarieven en verschillende contracttypes. Ook bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Bernissart
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) december 2023€0,393
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2023€0,256
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire leveranciersbij elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar tot wel € 305,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Pommeroeul?

We zien enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Pommeroeul. Dat loopt uiteen van Essent tot aanbieders zoals Luminus, de keuze is reusachtig groot. Hedendaags is het aanbod ongeveer 20 organisaties. Deze leveranciers werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Interlux. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke gas en stroom aanbieders er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Pommeroeul is in december 2023? Vul eenvoudig je persoonlijke gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, gas & stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! D.m.v onze tarievencheck achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Pommeroeul, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Geholpen door filteren in de tarievenvergelijker checken jullie moeiteloos een energieovereenkomst dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Pommeroeul

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Transparante prijzen
 • Lampiris: Ook met zonnepanelen
 • MEGA: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Wekt groot deel elektriciteit zelf op
 • Luminus: Meerdere contracten
 • Elegant: Vlekkeloze service
 • Watz: Blog met handige bespaartips
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Poweo: Eenvoudig overstappen

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen december 2023)

Het aanbod van gas en stroom bedrijven en de kosten wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er verschillende beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Pommeroeul betreft Interlux. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Bernissart is de huidige netbeheerder van het aardgas Interlux. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Pommeroeul

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Bernissart
 • Populaire CV: Cenvax
 • Aandeel groen: 21,90%
 • Postcodegebied: 7322
 • Mazout: 1560 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,393
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-pommeroeul

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Pommeroeul is het gemiddelde verbruik ong. 1460 m3 en 3405 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. De data die je invult zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Aangaande looptijd heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle interessante leveranciers en contracten. Bij alle pakketten vind jij details over herkomst energie, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Pommeroeul, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire korting in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de onderneming. Zoals www.lampiris.be en ook www.eneco.be. De door jou gekozen aanbieder zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Pommeroeul


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in december 2023 kan soms wel €310 rendement bieden. Toch, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter bekijk jij 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: isoleer CV-leidingen
 • Bespaartip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Advies 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Tip 4: de gevels isoleren.
 • Bespaartip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Pommeroeul. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men switchen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in december 2023 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En soms krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Pommeroeul. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij 1 jarige contracten krijg jij ieder jaar een zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak faciliteert jouw gekozen energie-aanbieder de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste energieleverancier. Bedrijven als Eneco, Lampiris en ook Ecopower. Daarna neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. Je toekomstige aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Middels onze vergelijker vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eneco.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Dankzij goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Pommeroeul vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Pommeroeul en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Pommeroeul

Bijna alle energiemaatschappijen faciliteren momenteel groene stroom in Pommeroeul. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval de selectie “Groene Energie uit België”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Pommeroeul vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Bernissart zijn er diverse plannen binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7322. Als inwoner van deze plaats kan je vaak heel gunstig participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Huis met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk info van Elegant vergelijken.