Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hornu

Meteen energie vergelijken in Hornu? Met behulp van de Energiehunter doorzoek je eenvoudig alle bekende maatschappijen als OCTA+ en Antargaz. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Hornu voor jou de beste prijs heeft. Verder check je op deze website belangrijke info over onderwerpen zoals energieproblemen en zakelijke energie. Daarbij geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Boussu
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,39
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle energiebedrijvenbij elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 460,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Hornu?

Er zijn enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Hornu. Dat loopt van Lampirus tot aanbieders zoals Ecopower, de keuze is reusachtig groot. Vandaag is het aanbod ongeveer 30 aanbieders. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Interlux. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke energieleveranciers tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hornu is voor jouw situatie? Geef hierna jouw eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, gas en stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een gasstoring, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Door middel van onze prijzencheck bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Hornu, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Via de keuzevakjes in de vergelijkingstool ontdek jij gemakkelijk een product dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Hornu

 • Engie: Waar loyale klanten worden beloond
 • OCTA+: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Lampiris: Goed bereikbare klantendienst
 • MEGA: Meerdere contracten
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: Scherpe tarieven groene stroom en aardgas
 • Watz: Uitstekende klantenservice
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Eigen account
 • Poweo: Contact via telefoon, mail en social media

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas & stroom leveranciers en de kosten zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat netbeheerders werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Hornu betreft Interlux. De tarieven van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Boussu wordt transport van het aardgas beheerd door Interlux. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Hornu

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Boussu
 • Populaire CV: Baxi
 • Groene energie: 21,60%
 • Postcodegebied: 7301
 • Verbruik Mazout: 1530 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,39
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-hornu

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met de basisinformatie. Dit zijn gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Hornu is dit gemiddeld zo’n 1445 m3 en 3390 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. De data die je invult werken door in de energiekosten.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Omtrent contracttermijn kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Meestal kan het uit om elk jaar opnieuw een nieuw contract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle populaire energieleveranciers. Van ieder contract bekijk je details zoals soort stroom/gas, looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Hornu, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die matcht met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante aanbieder gespot? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de leverancier. Denk aan www.engie.be + www.belpower.be. De nieuwe energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Hornu


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €355 korting realiseren. Evenwel, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina profiteer je van 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Advies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Bespaartip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Advies 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Bezuinigtip 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Praktische tip 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Hornu. Zodoende bespaar je het meeste geld. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. In algemene zin worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland is het principe: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Hornu. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij een abonnement van 1 jaar krijg je ieder jaar deze hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans verwerkt je betreffende energie-aanbieder de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de goedkoopste maatschappij. Bijv. OCTA+, ENGIE en ook Poweo. Bij de volgende stap bespreek je de ingangsdatum (start levering). De aanstaande energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van de energievergelijker tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.zeno.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van voordelige prijzen en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Hornu vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Hornu en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Hornu

Veel organisaties ondersteunen onderhand groene stroom in Hornu. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk “groene stroom” label kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor zeker voor “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Hornu vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Boussu kennen we diverse projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7301. In deze buurt kan je meer en meer extra voordelig meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Watz vergelijken.