Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ecaussinnes-Lalaing

Meteen energie vergelijken in Ecaussinnes-Lalaing? Dankzij onze website doorzoek je snel en simpel alle grote leveranciers. Je kunt denken aan Engie & Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Ecaussinnes-Lalaing voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast check je via de energievergelijker bruikbare info over thema’s als leveranciers en zakelijke energie. Tevens geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ecaussinnes
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,389
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende maatschappijenin een overzicht
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Besparing loopt op tot € 460,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Ecaussinnes-Lalaing?

Er zijn best veel energieleveranciers in Ecaussinnes-Lalaing. Dat loopt uiteen van Lampirus tot en met Watz, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment zijn het zo’n 30 bedrijven. Deze energieleveranciers lopen allemaal via de leidingen van Interlux. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke bedrijven je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ecaussinnes-Lalaing is? Vul gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, gas & stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door onze prijzencheck ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Ecaussinnes-Lalaing, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Via keuzes in de tarievenvergelijker vind je probleemloos een energieovereenkomst dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Ecaussinnes-Lalaing

 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • OCTA+: Verstand van zaken!
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Meer dan 90% van de klanten zijn tevreden
 • Essent: Inzicht in energiegebruik
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Prettige klantendienst
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas & stroom organisaties en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder gebruikt weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Ecaussinnes-Lalaing is Interlux. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Ecaussinnes valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Interlux. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Ecaussinnes-Lalaing

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Ecaussinnes
 • Populaire CV: AWB
 • Groene energie: 21,50%
 • Hoofdpostcode: 7191
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1520 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,389
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-ecaussinnes-lalaing

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Ecaussinnes-Lalaing is dit gemiddeld zo’n 1440 m3 + 3385 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren werken door in het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Dikwijls is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle beschikbare leveranciers en contracten. Bij ieder abonnement bekijk je gegevens met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Ecaussinnes-Lalaing, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele prijsaanbieding tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van het energiebedrijf. Denk aan www.essent.be + www.eni.com. Jouw nieuwe maatschappij zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Ecaussinnes-Lalaing


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €395 winst geven. Maar, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter tref jij 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: gebruik alleen A++ producten
 • Tip 2: was op een lagere temperatuur.
 • Bespaaradvies 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Tip 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Bezuinigadvies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Ecaussinnes-Lalaing. Zodanig ben je het voordeligst uit. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen switchen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. In de regel worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En misschien beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Ecaussinnes-Lalaing. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elk jaar een concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal faciliteert de geselecteerde gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en ga voor de goedkoopste energieaanbieder. Onder andere Eneco, ENGIE en Antargaz. Daarnaast kies je wanneer het contract in moet gaan. Je toekomstige energieleverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van energiehunter.be vind je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.wasewind.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij lagere tarieven en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Ecaussinnes-Lalaing vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Ecaussinnes-Lalaing en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Ecaussinnes-Lalaing

Bijna alle maatschappijen ondersteunen inmiddels groene stroom in Ecaussinnes-Lalaing. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet alle “groene energie” is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Ga dan voor zeker voor “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Ecaussinnes-Lalaing vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Ecaussinnes bestaan er tegenwoordig steeds meer projectenvolledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 7191. In deze plaats kan je in toenemende mate heel gunstig participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Huis met zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over Mega vergelijken.