Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ecaussinnes-D’Enghien

Op je gemak energie vergelijken in Ecaussinnes-D’Enghien? Met behulp van deze website ontdek je moeiteloos alle beschikbare energieleveranciers zoals Eneco en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Ecaussinnes-D’Enghien voor jou de beste prijs heeft. Bovendien check je op deze pagina nuttige informatie informatie over items als bijv. de overstapservice en verschillende contracttypes. Bovendien geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ecaussinnes
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,387
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle bedrijven in een overzicht
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 240,00.

Moeiteloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Ecaussinnes-D’Enghien?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers in Ecaussinnes-D’Enghien. Dat loopt uiteen van Poweo tot OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. Momenteel tellen we ruim 25 bedrijven. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het gas- en elektra netwerk van Interlux. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ecaussinnes-D’Enghien is voor jouw verbruik? Voer hieronderjouw gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, gas en stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van onze handige vergelijker check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Ecaussinnes-D’Enghien, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van de keuzevakjes in de tarievenvergelijker detecteren jullie eenvoudig een energieproduct dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Ecaussinnes-D’Enghien

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Meerdere contracten
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Meer dan 90% van de klanten zijn tevreden
 • Essent: Interessante korting bij langlopende contracten
 • Eneco: Diverse looptijden
 • Luminus: Breed aanbod van diensten
 • Elegant: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Watz: Online energiesimulator
 • Wase Wind: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Comfort Energy: Prima klantendienst
 • Poweo: Meerdere contracten

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas & stroom organisaties en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Ecaussinnes-D’Enghien betreft Interlux. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Ecaussinnes valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Interlux. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Ecaussinnes-D’Enghien

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Ecaussinnes
 • Populair merk: Bosch
 • Groene energie: 21,30%
 • Postcodegebied: 7190
 • Verbruik Mazout: 1500 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,387
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-ecaussinnes-d-enghien

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Ecaussinnes-D’Enghien ligt dit gemiddeld op 1430 m3 en 3375 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake looptijd zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Normaliter is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu de totaallijst met alle mogelijke leveranciers en contracten. Bij elk abonnement bekijk jij details m.b.t. herkomst van stroom en gas, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Ecaussinnes-D’Enghien, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die matcht met jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een passende kortingsactie gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Dit kan zijn www.engie.be en ook www.zeno.be. De nieuwe aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Ecaussinnes-D’Enghien


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €345 korting realiseren. Desalniettemin, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Via de energiehunter lees je 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Advies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bezuinigtip 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Advies 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Tip 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Bespaaradvies 5: zet de verwarming een graadje lager

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts vinden: maak een sport van het overstappen in Ecaussinnes-D’Enghien. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je overstappen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Door de bank genomen worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Ecaussinnes-D’Enghien. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je jaarlijks deze scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk regelt de betreffende organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en kies de voordeligste maatschappij. Bijv. Eneco, Essent en Trevion. Ook bespreek je het moment waarop het contract ingaat. De gekozen gas en stroom maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij www.energiehunter.be bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.eneco.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij lagere tarieven en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Ecaussinnes-D’Enghien vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Ecaussinnes-D’Enghien en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Ecaussinnes-D’Enghien

Veel energie aanbieders ondersteunen momenteel groene stroom in Ecaussinnes-D’Enghien. Toch is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle “groene stroom” is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan de optie “Groene stroom uit België”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Ecaussinnes-D’Enghien vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Ecaussinnes zien we nogal wat opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7190. In deze buurt kan je vaak met financiële bonussen meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over OCTA+ vergelijken.