Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Familleureux

Zonder problemen energie vergelijken in Familleureux? Middels energiehunter.be vergelijk je gemakkelijk alle erkende maatschappijen zoals OCTA+ en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Familleureux voor jou de beste prijs heeft. Bovendien lees je via onze vergelijker nuttige informatie informatie over items zoals leveranciers en verschillende contractsoorten. Voorts vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Seneffe
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,384
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Besparing loopt op tot € 280,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Familleureux?

Er zijn flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Familleureux. Van Essent tot Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. In juli 2024 heb je de keuze uit zo’n 40 organisaties. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Interlux. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke maatschappijen er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Familleureux is? Geef gemakkelijk jouw gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, energie-aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens gas- en stroomstoring, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van onze energie vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Familleureux, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Met behulp van filters in de energievergelijker vind jij probleemloos een overeenkomst dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Familleureux

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Altijd bereikbaar
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Uitstekende klantenservice
 • Essent: Een passend contract voor elk huishouden
 • Eneco: Altijd inzicht in het verbruik
 • Luminus: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Ook met zonnepanelen
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Vast bedrag per maand
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van bedrijven en de energiekosten zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer andere tarieven voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Familleureux betreft Interlux. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Seneffe wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Interlux. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Familleureux

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Seneffe
 • Populaire CV: Remeha
 • Aandeel duurzaam: 21,00%
 • Postcodegebied: 7181
 • Mazout: 2980 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,384
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-familleureux

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Familleureux ligt dat gemiddeld op circa 1415 m3 en 3360 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracten kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Normaliter loont het om eens per jaar een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu de totaallijst met alle beschikbare energieleveranciers. Bij elk pakket achterhaal je voorwaarden met betrekking tot soort stroom/gas, contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Familleureux, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die matcht met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een goede korting tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. Onder andere www.engie.be of natuurlijk www.poweo.be. Jouw nieuwe energieonderneming regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Familleureux


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €395 bonus betekenen. Desalniettemin, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Onderstaand profiteer je van vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: ventileer kort en bewust
 • Bezuinigtip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Bezuinigadvies 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Bespaaradvies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bespaartip 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Familleureux. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je wisselen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Normaliter worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Familleureux. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij een jaarcontract ontvang jij elk jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel verzorgt de nieuwe energie-organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de voordeligste energieaanbieder. Bijv. OCTA+, Lampiris en ook ZENO. Daarna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Je aankomende energiemaatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van www.energiehunter.be bekijk je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.aspiravi.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Familleureux vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Familleureux en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Familleureux

Een aanzienlijk deel van de leveranciers leveren onderhand groene stroom in Familleureux. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet alle groene stroom komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders een groene strategie voeren? Selecteer dan uiteraard voor “Groen uit België”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Familleureux vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Seneffe bestaan er allerlei plannen volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7181. In deze omgeving kan je soms heel gunstig meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen installeren
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Engie vergelijken.