Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bois-D’Haine

Gemakkelijk energie vergelijken in Bois-D’Haine? Aan de hand van www.energiehunter.be ontdek je eenvoudig alle interessante maatschappijen als o.a. Luminus en Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Bois-D’Haine de laagste prijs hanteert. Tevens check je op onze website bruikbare info over items als energiebesparing in huis en info over het gasvrij maken van jouw woning. Tevens vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Manage
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,38
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende maatschappijenin een overzicht
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 350,00.

Probleemloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Bois-D’Haine?

We zien nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Bois-D’Haine. Dat loopt van Poweo tot een speler als Comfort Energy, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag tellen we ruim 30 energie aanbieders. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het net van Interlux. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke gas & stroom bedrijven mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bois-D’Haine voor jou is? Vul gemakkelijk jouw eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, energie-organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Middels de energievergelijker vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Bois-D’Haine, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Via keuzes in de prijzenvergelijker bekijkt men moeiteloos een contract dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Bois-D’Haine

 • Engie: Denkt met jou mee over besparen
 • OCTA+: Verstand van (duurzame) energie
 • Lampiris: Ook modelcontracten
 • MEGA: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Essent: Een passend contract voor elk huishouden
 • Eneco: Reken jouw energiekoste online uit
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Meerdere contracten
 • Watz: Verstand van (duurzame) energie
 • Wase Wind: Ook flexibele prijzen
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Duidelijke website

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas & stroom aanbieders en de energiekosten zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net hanteert weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Bois-D’Haine heet Interlux. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Manage wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Interlux. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Bois-D’Haine

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Manage
 • Populair merk: Bulex
 • Aandeel groen: 20,60%
 • Centrale postcode: 7170
 • Mazout consumptie: 2940 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,38
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-bois-d-haine

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste de standaard informatie. Dit gaat over aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Bois-D’Haine is het gemiddelde verbruik ong. 1600 m3 en 3340 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Deze aspecten zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Ten opzichte van contracten zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Gewoonlijk is het gunstiger om jaarlijks een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat volgt is een lijst met alle grote energiebedrijven. Van elk abonnement vind je informatie als herkomst energie, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Bois-D’Haine, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire leverancier tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.energie2030.be en www.eni.com. De nieuwe energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Bois-D’Haine


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €275 besparen. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder profiteer je van 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bespaartip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bezuinigadvies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Bezuinigadvies 4: geen open haard gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Bois-D’Haine. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen wisselen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En tevens is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Bois-D’Haine. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij een jaarcontract ontvang je elke 12 maanden zo’n dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel verzorgt je betreffende leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Zoals Eneco, Essent en Antargaz. Vervolgens kies je de ingangsdatum van het contract. Je aankomende gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van onze website bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.wasewind.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Bois-D’Haine vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Bois-D’Haine en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Bois-D’Haine

Het merendeel van de leveranciers faciliteren ondertussen groene stroom in Bois-D’Haine. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet alle “groene energie” draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor het filter “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Bois-D’Haine vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Manage zien we nogal wat plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7170. In deze buurt kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Comfort Energy diensten.