Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mont-Sainte-Aldegonde

Eenvoudig energie vergelijken in Mont-Sainte-Aldegonde? Door gebruik te maken van onze website doorzoek je gemakkelijk alle bekende maatschappijen. Voorbeelden zijn Mega en Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Mont-Sainte-Aldegonde voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast lees je op energiehunter.be praktische info over topics zoals gastarieven en zakelijke energie. Bovendien geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Morlanwelz
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,376
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende providers onder elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 480,00.

Eenvoudig overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Mont-Sainte-Aldegonde?

Er zijn enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Mont-Sainte-Aldegonde. Van Lampirus tot een speler als Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 20 providers. Zij lopen allemaal via het netwerk van Interlux. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom leveranciers je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mont-Sainte-Aldegonde is voor jouw situatie? Voer gemakkelijk de eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap meteen over. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, gas & stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van de energiehunter vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Mont-Sainte-Aldegonde, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Aan de hand van selecties maken in de Energiehunter checken jullie zonder problemen een overeenkomst dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Mont-Sainte-Aldegonde

 • Engie: Goede klantenservice
 • OCTA+: Vaste energieprijzen
 • Lampiris: Online account
 • MEGA: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Essent: Online account
 • Eneco: Reken jouw energiekoste online uit
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Geen administratieve rompslomp
 • Watz: Ook modelcontracten
 • Wase Wind: Altijd scherpe acties
 • Comfort Energy: Waar loyale klanten worden beloond
 • Poweo: Duidelijke website

Wat kost energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas & stroom maatschappijen en de kosten zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende netbeheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder hanteert weer aparte prijzen voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Mont-Sainte-Aldegonde heet Interlux. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Morlanwelz is de aardgas netbeheerder Interlux. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Mont-Sainte-Aldegonde

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Morlanwelz
 • Populair merk: Watts
 • Groene energie: 20,20%
 • Postcodegebied: 7141
 • Aantal mazout liters: 2900 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,376
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-mont-sainte-aldegonde

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Dit gaat over het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Mont-Sainte-Aldegonde bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1580 m3 & 3320 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. De data die je invult beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Ten aanzien van contractduur zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Normaliter loont het om elke 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle erkende energiebedrijven. Van elk abonnement check jij info met betrekking tot herkomst energie, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Mont-Sainte-Aldegonde, en de overstapbonus. Kies de organisatie die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een relevante kortingsactie gecheckt? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de leverancier. Denk aan www.engie.be en www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande leverancier neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Mont-Sainte-Aldegonde


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €365 winst geven. Desondanks, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina vind je 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Bespaartip 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Bezuinigadvies 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Bespaartip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Bespaartip 5: switch van energiemaatschappij

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Mont-Sainte-Aldegonde. In dat geval ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen wisselen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Normaliter worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt is de stelregel: langlopende contracten zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Mont-Sainte-Aldegonde. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten krijg je elk jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard faciliteert je aanstaande gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en neem een nieuwe aanbieder. Bijv. OCTA+, Lampiris en Watz. Daarnaast bespreek je de ingangsdatum (start levering). Je aanstaande gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van de Energiehunter check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energypeople.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Mont-Sainte-Aldegonde vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Mont-Sainte-Aldegonde en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Mont-Sainte-Aldegonde

Het gros van de aanbieders ondersteunen inmiddels groene stroom in Mont-Sainte-Aldegonde. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval de selectie “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Mont-Sainte-Aldegonde vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Morlanwelz zijn er steeds meer acties met doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 7141. In deze omgeving kan je meer en meer extra voordelig deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Check ook Luminus diensten.