Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ressaix

Snel energie vergelijken in Ressaix? Dankzij energiehunter.be vergelijk je eenvoudig alle interessante aanbieders zoals OCTA+ & Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Ressaix de laagste prijs biedt. Tevens bekijk je via de energievergelijker bruikbare informatie over thema’s als o.a. verschillende gasregio’s en info over een energieneutrale woning. Daarbij verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Binche
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,373
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Gemiddelde besparing van € 325,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Ressaix?

Er zijn steeds meer energieleveranciers actief in Ressaix. Van Essent tot een speler als Comfort Energy, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 20 leveranciers. Deze maatschappijen gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Interlux. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke leveranciers actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ressaix is in juni 2024? Geef moeiteloos je persoonlijke gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Toch, leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Via de energiehunter check je vlug de goedkoopste energieleverancier van Ressaix, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Geholpen door keuzes in onze vergelijker achterhalen jullie zonder problemen een product dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Ressaix

 • Engie: UP Totaalpakket
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: 100% gegarandeerd groene stroom
 • MEGA: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Luminus: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Elegant: Goede klantenservice
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Denkt met jou mee over besparen
 • Comfort Energy: Transparante prijzen
 • Poweo: Voor de klein- en grootverbruiker

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2024)

De aansluitingen van gas en stroom maatschappijen en de energietarieven variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Ressaix betreft Interlux. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Binche valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Interlux. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Ressaix

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Binche
 • Populair merk: Pentec
 • Groene energie: 19,90%
 • Hoofdpostcode: 7134
 • Gem. mazout: 2870 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,373
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-ressaix

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste jouw basisgegevens. Onder andere aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Ressaix gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1565 m3 en 3305 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. De data die je invult hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Vaak is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is een overzicht met alle interessante maatschappijen en contracten. Bij alle pakketten lees je data zoals soort stroom/gas, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Ressaix, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een actuele korting beschikbaar? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van het bedrijf. Onder andere www.essent.be of www.poweo.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Ressaix


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan meer dan €260 opleveren. Desalniettemin, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder bekijk je 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Bespaartip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Praktisch advies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Advies 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Bezuinigtip 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Ressaix. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men wisselen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Normaal worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En wellicht wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Ressaix. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij elk jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk regelt jouw aanstaande energie-organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en neem een beschikbare partij. Bedrijven als Eneco, ENGIE + Ecopower. Daarnaast neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. De geselecteerde maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Met behulp van de energievergelijker ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.essent.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Middels goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Ressaix vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Ressaix en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Ressaix

Tal van bedrijven bieden vandaag de dag groene stroom in Ressaix. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet alle “groene stroom” komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Neem dan de optie “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Ressaix vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Binche onderscheiden we vele plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7134. In deze omgeving kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Huis met zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Check ook onze Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Essent diensten.