Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Waudrez

Op je gemak energie vergelijken in Waudrez? Dankzij de energievergelijker doorzoek je supersnel alle erkende energie aanbieders als bijv. OCTA+ en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Waudrez voor jou de beste prijs heeft. Voorts tref je via onze vergelijker uitgebreide info over onderwerpen als bijv. de netbeheerder en vaste en variabele tarieven. Daarbij geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Binche
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,368
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire maatschappijenvergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar tot wel € 480,00.

Probleemloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Waudrez?

We zien een groot aantal energieleveranciers in Waudrez. Dit loopt van Lampirus tot aan Comfort Energy, de keuze is reusachtig groot. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 30 energie aanbieders. Zij zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Interlux. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke gas en stroom leveranciers actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Waudrez is op dit moment? Voer moeiteloos de eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, gas & stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van onze prijzencheck ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Waudrez, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van jouw input in onze vergelijker detecteert men zonder problemen een energieovereenkomst dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Waudrez

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Handige website
 • Essent: Gratis Tado slimme thermostaat t.w.v. €249
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Luminus: Altijd bereikbaar
 • Elegant: Verstand van zaken!
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Goede klantenservice
 • Comfort Energy: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Poweo: Goede klantenservice

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2024)

De condities van energie-aanbieders en de onkosten zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder hanteert weer andere tarieven voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Waudrez heet Interlux. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Binche is de huidige netbeheerder van het aardgas Interlux. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Waudrez

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Binche
 • Populaire CV: Intergas
 • Aandeel duurzaam: 19,40%
 • Postcodegebied: 7131
 • Verbruik Mazout: 2820 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,368
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-waudrez

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste de standaard informatie. Dit gaat over samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Waudrez ligt dit gemiddeld op 1540 m3 plus 3495 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken bepalen de kosten van energie.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Omtrent prijszekerheid kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Normaliter is het een goed idee om ieder jaar een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle mogelijke energieleveranciers. Bij alle contracten vind je info over soort energie, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Waudrez, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een passende korting in het lijstje? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de energieleverancier. O.a. www.energie2030.be of natuurlijk www.zeno.be. De betreffende energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Waudrez


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan soms wel €290 winst geven. Desondanks, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter tref je 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: een afwasteil gebruiken
 • Tip 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bespaaradvies 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Advies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bezuinigadvies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Waudrez. Zo realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, wisselen van leverancier, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. In de regel vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Waudrez. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij elk jaar deze hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel faciliteert jouw aanstaande maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem een nieuwe partij. Denk aan Luminus, Lampiris en ook Trevion. Vervolgens neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. De aanstaande organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van deze website bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.eneco.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Middels goedkope prijzen en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Waudrez vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Waudrez en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Waudrez

Een groot deel van de aanbieders verschaffen momenteel groene stroom in Waudrez. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet alle “groene energie” komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan een filter voor “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Waudrez vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Binche onderscheiden we nogal wat acties volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7131. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate zeer betaalbaar meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk info van Comfort Energy energie.