Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Peissant

Op je gemak energie vergelijken in Peissant? Door gebruik te maken van de Energiehunter achterhaal je overzichtelijk alle grote aanbieders als Luminus en Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Peissant voor jou de beste prijs heeft. Voorts vergaar je via onze vergelijker praktische info over thema’s als energieproblemen en info over de enkele of dubbele meter. Verder verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Estinnes
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,362
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders naast elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparingen mogelijk tot wel € 310,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Peissant?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers in Peissant. Dat loopt van Lampirus tot en met Luminus, de keuze is reusachtig groot. Tegenwoordig zijn het zo’n 40 leveranciers. Deze bedrijven werken allemaal op basis van de infrastructuur van Interlux. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke gas & stroom leveranciers mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Peissant is voor jouw situatie? Voer gelijk de gevraagde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Maar, energieleveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Via onze energie ontdek je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Peissant, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van jouw input in de tarievenvergelijker check jij gemakkelijk een energiecontract dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Peissant

 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • OCTA+: Gas, elektra en mazout
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Online meterstanden doorgeven
 • Elegant: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Comfort Energy: Alles beheren via de klantzone
 • Poweo: Online grip op je kosten

Wat kost energie in de regio? (Prijzen mei 2024)

De pakketten van gas en stroom bedrijven en de vergoedingen zijn anders per regio. Dit komt doordat er verschillende beheerders van het net service verlenen. Iedere beheerder van het net rekent eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Peissant heet Interlux. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Estinnes is de huidige netbeheerder van het aardgas Interlux. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Peissant

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Estinnes
 • CV Merk: Brotje
 • Groene energie: 18,80%
 • Postcodegebied: 7120
 • Verbruik stookolie: 2760 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,362
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-peissant

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Peissant ligt dit gemiddeld op 1510 m3 en 3465 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken bepalen de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Wat betreft prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Vaak loont het om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle beschikbare aanbieders van energie. Bij ieder pakket bekijk je informatie over soort energie, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Peissant, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire korting beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de website van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.engie.be of natuurlijk www.eni.com. Jouw aanstaande leverancier neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Peissant


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan meer dan €260 opleveren. Toch, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Onderstaand check je 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bezuinigadvies 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Bezuinigtip 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Advies 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Bespaaradvies 5: neem een energiezuinige airco

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Peissant. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen overstappen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Peissant. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je ieder jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans verwerkt jouw gekozen aanbieder het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste energiemaatschappij. Denk aan Eneco, ENGIE of natuurlijk Energy People. Bij de volgende stap bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Jouw aankomende leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van de energievergelijker bekijk je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.engie.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Peissant vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Peissant en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Peissant

Bijna alle leveranciers faciliteren ondertussen groene stroom in Peissant. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene energie label heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat leveranciers een groene strategie voeren? Gebruik dan de optie “Groene energie uit NL”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Peissant vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Estinnes zien we nogal wat plannen met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7120. In deze plaats kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen op het dak
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over Eneco energie.