Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Croix-Lez-Rouveroy

Snel energie vergelijken in Croix-Lez-Rouveroy? Via de Energiehunter vind je overzichtelijk alle beschikbare energieleveranciers zoals Engie en Comfort Energy. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Croix-Lez-Rouveroy de laagste prijs hanteert. Daarbij bekijk je op deze website handige informatie over zaken als leveranciers en verschillende contractsoorten. Tevens geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Estinnes
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,457
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders bij elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparingen mogelijk tot wel € 315,00.

Eenvoudig overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Croix-Lez-Rouveroy?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Croix-Lez-Rouveroy. Van Eneco tot bijvoorbeeld Comfort Energy, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik zijn het zo’n 40 energie aanbieders. Zij werken uitsluitend met het netwerk van Interlux. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke gas en stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Croix-Lez-Rouveroy is voor jouw situatie? Geef vlug je persoonlijke gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, gas & stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Bij een gasstoring, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: kijk ook naar service. Uiteindelijk wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Via onze handige vergelijker vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Croix-Lez-Rouveroy, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Via filters in onze vergelijker detecteren jullie probleemloos een energie-abonnement dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Croix-Lez-Rouveroy

 • Engie: ENGIE Electrabel Carplug Home
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Met handige energiesimulator
 • Eneco: Transparant en eerlijk
 • Luminus: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Elegant: Grip op verbruik en de kosten
 • Watz: Contact via telefoon, mail en social media
 • Wase Wind: Leverancier van hernieuwbare energie
 • Comfort Energy: Diverse looptijden
 • Poweo: Online account

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van leveranciers en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat netbeheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder heeft zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Croix-Lez-Rouveroy heet Interlux. De prijzen van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Estinnes is de netbeheerder van het gas Interlux. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Croix-Lez-Rouveroy

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Estinnes
 • Populair merk: Bosch
 • Aandeel groen: 18,30%
 • Postcode: 7120
 • Verbruik Mazout: 2710 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,457
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-croix-lez-rouveroy

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Croix-Lez-Rouveroy is dat gemiddeld 1485 m3 en 3440 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze details dragen bij aan de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Aangaande contracten kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Vaak loont het om eens per jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat daarna komt is een overzicht met alle mogelijke energie aanbieders. Van elk abonnement achterhaal je info met betrekking tot type stroom/gas, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Croix-Lez-Rouveroy, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een relevante aanbieder gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.octaplus.be + www.eneco.be. De nieuwe aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Croix-Lez-Rouveroy


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €285 rendement bieden. Echter, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be vind jij 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Bespaartip 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Bespaaradvies 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Bezuinigtip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Tip 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Croix-Lez-Rouveroy. Zodanig ben je het voordeligst uit. Desondanks, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen wisselen, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Veelal worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En misschien beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Croix-Lez-Rouveroy. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij ieder jaar een persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal regelt je geselecteerde aanbieder de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en kies de beste energieaanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, Essent en ook Comfort Energy. Daarnaast bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Je aanstaande maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Via de Energiehunter check je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.eni.com, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door lagere onkosten en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Croix-Lez-Rouveroy vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Croix-Lez-Rouveroy en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Croix-Lez-Rouveroy

Een groot deel van de energieleveranciers ondersteunen onderhand groene stroom in Croix-Lez-Rouveroy. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene energie draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Croix-Lez-Rouveroy vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Estinnes zien we steeds meer projectenvolledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7120. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer relatief goedkoop meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Check ook onze 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Lees verder alles over Elegant juli 2024.