Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Maurage

Gemakkelijk energie vergelijken in Maurage? Middels deze website tref je gemakkelijk alle bekende aanbieders als bijvoorbeeld Eneco en Lampirus. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Maurage het goedkoopste contract aanbiedt. Verder vergaar je op deze website handige informatie over topics zoals de netbeheerder en vaste en variabele tarieven. Bovendien geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: La Louvière
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,455
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijenvergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 240,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Maurage?

We zien opvallend veel energieleveranciers actief in Maurage. Van Lampirus tot een speler als OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In juli 2024 zijn het zo’n 20 maatschappijen. Deze maken allemaal gebruik van het net van Interlux. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke gas & stroom organisaties mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Maurage is op dit moment? Vul hierna de eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, energiemaatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Dankzij de energietarievenvergelijker vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Maurage, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Via jouw input in onze vergelijker detecteert men moeiteloos een energieovereenkomst dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Maurage

 • Engie: Meerdere contracten
 • OCTA+: Een en al energie voor u
 • Lampiris: Grip op verbruik en de kosten
 • MEGA: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Essent: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Elegant: Exclusieve kortingen
 • Watz: Vaste energieprijzen
 • Wase Wind: Overzichtelijke contracten
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Geen afsluiting, zelfde energie zelfde teller

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas & stroom maatschappijen en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Maurage betreft Interlux. De prijzen van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente La Louvière valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Interlux. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Maurage

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: La Louvière
 • CV Merk: Vaillant
 • Aandeel groen: 18,10%
 • Centrale postcode: 7110
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2690 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,455
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-maurage

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met de basisinfo. Onder andere de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Maurage ligt dat gemiddeld op circa 1475 m3 en 3430 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. De genoemde zaken dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Betreffende contracten zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. In algemene zin loont het om ieder jaar een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij elk pakket vind jij gegevens over soort stroom/gas, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Maurage, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die past bij jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige kortingsactie gecheckt? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.octaplus.be of www.eneco.be. Jouw nieuwe energiemaatschappij regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Maurage


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €305 winst geven. Desalniettemin, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna tref jij 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Advies 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bezuinigadvies 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Praktisch advies 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Praktisch advies 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Maurage. Daarna betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde wisselen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En daarnaast krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie geldt: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Maurage. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar krijg je jaarlijks zo’n persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal faciliteert jouw aanstaande energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en ga voor de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Bedrijven als Eneco, ENGIE of natuurlijk Antargaz. Bij de volgende stap neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). De gekozen organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van de energievergelijker check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.energypeople.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lage kosten en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Maurage vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Maurage en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Maurage

Veel leveranciers bieden onderhand groene stroom in Maurage. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene energie” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor de optie “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Maurage vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente La Louvière zien we allerlei plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 7110. In de regio kan je in toenemende mate relatief goedkoop meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook Lampirus juli 2024.