Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken La Louvière

Snel energie vergelijken in La Louvière? Met behulp van onze vergelijker ontdek je snel en simpel alle verkrijgbare energie aanbieders. Je kunt denken aan Engie en Comfort Energy. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in La Louvière de laagste prijs biedt. Tevens verzamel je op energiehunter.be handige informatie over zaken zoals energieproblemen en verschillende contracttypes. Tevens verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: La Louvière
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,380
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle energiebedrijvenin een overzicht
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 270,00.

Snel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in La Louvière?

Wij zien meer en meer energieleveranciers actief in de regio La Louvière. Van Lampirus tot Ecopower, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 30 energieleveranciers. Zij werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Interlux. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke maatschappijen er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in La Louvière is die past bij jouw verbruik? Geef gemakkelijk de eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Via de energievergelijker vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van La Louvière, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van keuzes in de tarievenvergelijker check je zonder problemen een product dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in La Louvière

 • Engie: Verstand van (duurzame) energie
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Ook modelcontracten
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Meerdere contracten
 • Luminus: Meerdere contracten
 • Elegant: Goed bereikbare klantendienst
 • Watz: Eenvoudig verbruik inzien
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Online energiesimulator
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De pakketten van maatschappijen en de kosten variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er diverse netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in La Louvière betreft Interlux. De tarieven voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente La Louvière wordt transport van het aardgas beheerd door Interlux. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures La Louvière

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: La Louvière
 • Populaire CV: Benraad
 • Aandeel duurzaam: 0,332%
 • Postcodegebied: 7100
 • Verbruik stookolie: 2210 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,380
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-la-louviere

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met je contactgegevens. Dit gaat over het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom La Louvière ligt dit gemiddeld op 1420 m3 en 3425 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles bepalen het energietarief.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contractduur kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Door de bank genomen is het slim om ieder jaar een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat daarna komt is een overzicht met alle grote energie aanbieders. Bij elk abonnement zie je details met betrekking tot soort stroom/gas, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in La Louvière, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte aanbieding gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van de maatschappij. O.a. www.lampiris.be + www.ebem.be. De door jou gekozen maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in La Louvière


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €340 rendement bieden. Toch, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand tref je 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: de verwarming omlaag doen
 • Praktisch advies 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Praktische tip 3: sloffen dragen in huis.
 • Bezuinigadvies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Bespaartip 5: laat lichten niet onnodig branden

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts adviseren: maak een sport van het overstappen in La Louvière. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Echter, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen overstappen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Normaal worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En misschien krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten is de stelregel: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor La Louvière. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je alle jaren zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel verwerkt je gekozen energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en neem de beste of voordeligste maatschappij. Populaire bedrijven zijn Luminus, Essent of natuurlijk Elegant. Tevens kies je de aansluitdatum (moment van leveren). De gekozen energie-aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij energiehunter.be achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.poweo.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven La Louvière vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in La Louvière en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in La Louvière

De meeste organisaties faciliteren ondertussen groene stroom in La Louvière. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet alle groene stroom komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan het filter “Groene Energie uit België”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in La Louvière vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente La Louvière bestaan er meerdere opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7100. In deze woonplaats kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Dak met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Essent overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente