Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Haine-Saint-Paul

Snel online energie vergelijken in Haine-Saint-Paul? Via deze website achterhaal je eenvoudig alle verkrijgbare energieleveranciers als bijv. Essent & Belpower. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Haine-Saint-Paul de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast vergaar je via onze vergelijker bruikbare informatie over zaken als energiebelastingen en tips om te besparen op energie. Daarnaast komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: La Louvière
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,448
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle organisaties vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Besparing loopt op tot € 460,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Haine-Saint-Paul?

We zien meer en meer energieleveranciers actief in de regio Haine-Saint-Paul. Dat loopt van Lampirus tot een speler als Comfort Energy, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 25 maatschappijen. Deze aanbieders lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Interlux. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas & stroom organisaties tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Haine-Saint-Paul is voor jouw situatie? Geef gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, gas en stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door de vergelijkingstool tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Haine-Saint-Paul, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v filteren in de tool bekijkt men gemakkelijk een energieovereenkomst dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Haine-Saint-Paul

 • Engie: Met praktische energie-bespaartips
 • OCTA+: 100% belgische stroom
 • Lampiris: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • MEGA: Meer dan 150.000 klanten in België
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Gemakkelijke verhuisservice
 • Watz: Reken jouw energiekoste online uit
 • Wase Wind: Eerlijk en transparant
 • Comfort Energy: Grip op verbruik en de kosten
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen juni 2024)

De beschikbare producten energie-aanbieders en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende netbeheerders verbonden zijn. Elke beheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Haine-Saint-Paul is Interlux. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente La Louvière is de netbeheerder van het gas Interlux. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Haine-Saint-Paul

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: La Louvière
 • CV Merk: ACV
 • Aandeel groen: 39,50%
 • Postcode: 7100
 • Mazout consumptie: 2620 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,448
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-haine-saint-paul

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste je contactgegevens. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Haine-Saint-Paul is het gemiddelde verbruik ong. 1440 m3 plus 3395 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. De data die je invult bepalen het energietarief.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom prijsafspraken kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Vaak is het slim om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij alle contracten bekijk jij details aangaande type energie, soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Haine-Saint-Paul, en de overstapbonus. Kies de leverancier die aansluit op jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire kortingsactie in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de leverancier. Denk aan www.octaplus.be of www.trevion.be. De nieuwe energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Haine-Saint-Paul


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan meer dan €340 opleveren. Echter, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna profiteer je van 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: de verwarming omlaag doen
 • Praktische tip 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Tip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Bezuinigadvies 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Haine-Saint-Paul. Zodoende is de besparing het grootst. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen wisselen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld hanteren we: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Haine-Saint-Paul. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij een jaarcontract ontvang jij elk jaar een zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt jouw aankomende aanbieder de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste energieleverancier. Denk aan Luminus, ENGIE en Ebem. Vervolgens bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Jouw nieuwe energie-organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van onze vergelijker bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.octaplus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels lagere onkosten en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Haine-Saint-Paul vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Haine-Saint-Paul en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Haine-Saint-Paul

Het merendeel van de bedrijven leveren ondertussen groene stroom in Haine-Saint-Paul. Echter kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat aanbieders een groene strategie voeren? Ga dan voor een filter voor “Groene Energie uit België”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Haine-Saint-Paul vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente La Louvière bestaan er tegenwoordig diverse projectenvolledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 7100. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht heel gunstig meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Huis met zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Check ook Engie juni 2024.