Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Steenkerque

Direct energie vergelijken in Steenkerque? Dankzij www.energiehunter.be achterhaal je probleemloos alle interessante leveranciers zoals Mega en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Steenkerque de scherpste prijs kan bieden. Bovendien lees je via onze vergelijker nuttige informatie informatie over topics als o.a. energiebesparing in huis en tips om jouw huis te verduurzamen. Verder geven we 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Braine-Le-Comte
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,447
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven in een overzicht
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 285,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Steenkerque?

Er zijn best veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Steenkerque. Dit loopt van Lampirus tot bijvoorbeeld Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel kun je kiezen uit circa 20 energieleveranciers. Deze nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Interlux. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke gas en stroom leveranciers er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Steenkerque is in juli 2024? Geef eenvoudig de benodigde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, gas en stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Door middel van de energietarievenvergelijker vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Steenkerque, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van filters in de prijzenvergelijker achterhaal je verrassend eenvoudig een product dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Steenkerque

 • Engie: Met zonnepanelen service
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: Jouw trouw wordt beloond
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Exclusieve aanbiedingen
 • Eneco: Online account
 • Luminus: Met handige energiesimulator
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Online facturen bekijken
 • Comfort Energy: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Poweo: Meerdere contracten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas en stroom organisaties en de energietarieven wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er meerdere beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Steenkerque heet Interlux. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Braine-Le-Comte wordt transport van het aardgas beheerd door Interlux. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Steenkerque

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Braine-Le-Comte
 • CV Merk: Weishaupt
 • Groene stroom: 39,40%
 • Hoofdpostcode: 7090
 • Mazout consumptie: 2610 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,447
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-steenkerque

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk de basisinformatie. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Steenkerque is dat gemiddeld 1435 m3 en nog eens 3390 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Al deze zaken beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Wat betreft contracten kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Normaliter is het verstandig om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een tabel met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij alle abonnementen achterhaal jij specificaties m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Steenkerque, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele aanbieding tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de leverancier. Dit kan zijn www.engie.be en ook www.comfortenergy.be. De gekozen energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Steenkerque


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €360 voordeel geven. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Via onze hunters lees je 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: gebruik alleen A++ producten
 • Bezuinigadvies 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Advies 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Tip 4: de gordijnen dicht doen.
 • Bezuinigadvies 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Steenkerque. Zo bespaar je het meeste geld. Maar, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, overstappen, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En soms krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Steenkerque. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij een jaarcontract krijg jij jaarlijks deze hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw betreffende energie-organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de beste of voordeligste energieleverancier. Bedrijven als Luminus, Essent of natuurlijk Aspiravi. Daarna bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Jouw toekomstige maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Dankzij www.energiehunter.be check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.elegant.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Steenkerque vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Steenkerque en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Steenkerque

Bijna alle energieleveranciers leveren op dit moment groene stroom in Steenkerque. Echter is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen 100% transparant zijn? Neem dan zeker voor “Groen uit NL”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Steenkerque vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Braine-Le-Comte zien we steeds meer opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7090. In deze plaats kan je soms zeer betaalbaar meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Huis met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Antargaz overstappen.