Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Braine-Le-Comte

Direct energie vergelijken in Braine-Le-Comte? Met behulp van de Energiehunter ontdek je overzichtelijk alle verkrijgbare leveranciers als o.a. Luminus & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Braine-Le-Comte de scherpste prijs kan bieden. Verder tref je via de Energiehunter nuttige info info over zaken als bijvoorbeeld energiebesparing in huis en handige bespaartips. Tevens komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Braine-Le-Comte
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,379
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers in een overzicht
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Eenvoudig besparen tot wel € 265,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Braine-Le-Comte?

Wij zien flink wat energieleveranciers actief in de regio Braine-Le-Comte. Van Poweo tot Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit moment heb je de keuze uit zo’n 25 maatschappijen. Deze energieleveranciers gebruiken allen de leidingen van Interlux. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke energie-aanbieders er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Braine-Le-Comte voor jou is? Voer direct de gevraagde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap meteen over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, gas & stroom bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Is er een storing, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Door gebruik te maken van de energiehunter bekijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Braine-Le-Comte, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij selecties maken in de tool achterhaal jij verrassend eenvoudig een contract dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Braine-Le-Comte

 • Engie: Meerdere contracten
 • OCTA+: Eigen account
 • Lampiris: Producten en diensten voor een beter energiebeheer
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Transparant en eerlijk
 • Elegant: Meerdere contracten
 • Watz: Kleinschalige en klantgerichte leverancier
 • Wase Wind: Verstand van (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Uitgebreide contactmogelijkheden

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen februari 2024)

De producten van bedrijven en de kosten zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er nogal wat netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Braine-Le-Comte betreft Interlux. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Braine-Le-Comte valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Interlux. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Braine-Le-Comte

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Braine-Le-Comte
 • Populair merk: Baxi
 • Aandeel groen: 0,331%
 • Hoofdpostcode: 7090
 • Gem. mazout: 2200 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,379
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-braine-le-comte

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Braine-Le-Comte ligt dat gemiddeld op circa 1415 m3 + 3420 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Deze aspecten bepalen jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent contractduur kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Doorgaans kan het uit om eens per jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij elk abonnement check je informatie als oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Braine-Le-Comte, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de partij die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een relevante aanbieder in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de leverancier. O.a. www.engie.be of www.zeno.be. De betreffende energiemaatschappij regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Braine-Le-Comte


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €340 voordeel geven. Toch, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina check jij 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Tip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bespaaradvies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Praktische tip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Tip 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Braine-Le-Comte. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je overstappen, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Gewoonlijk worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En misschien is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt geldt: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Braine-Le-Comte. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij een jaarcontract ontvang jij elk jaar een hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal verzorgt jouw gekozen energieleverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een nieuwe partij. Onder andere Luminus, Essent en Ecopower. Ook neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Je nieuwe maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van deze website vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.elegant.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lagere onkosten en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Braine-Le-Comte vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Braine-Le-Comte en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Braine-Le-Comte

Bijna alle maatschappijen leveren vandaag de dag groene stroom in Braine-Le-Comte. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk groene stroom label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Braine-Le-Comte vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Braine-Le-Comte zien we verscheidene projectenvolledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7090. In deze regio kan je wellicht extra voordelig participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Het huis isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Engie overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente