Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Jurbise

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Jurbise? Middels de energievergelijker vergelijk je probleemloos alle verkrijgbare energiebedrijven zoals OCTA+ & Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Jurbise de laagste prijs biedt. Daarnaast vergaar je op deze website handige info over items als bijvoorbeeld verbruik in de regio en uitleg over jouw energierekening. Bovendien vind je hier handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Jurbise
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,375
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende maatschappijenin een overzicht
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar tot wel € 485,00.

Moeiteloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Jurbise?

We zien opvallend veel energieleveranciers in Jurbise. Dat loopt uiteen van Engie tot aanbieders zoals Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 30 organisaties. Deze werken allemaal op basis van het netwerk van Ieh. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke bedrijven er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Jurbise is voor jouw situatie? Voer hierna de privé gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, gas en stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Dankzij onze tarievencheck achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Jurbise, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Geholpen door keuzes in de Energiehunter detecteren jullie simpel en snel een overeenkomst dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Jurbise

 • Engie: Online grip op je kosten
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Eneco: Met 95 eigen windmolens
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Prima klantendienst
 • Wase Wind: Blog met handige bespaartips
 • Comfort Energy: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Poweo: Duidelijke website

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen februari 2024)

De pakketten van aanbieders en de onkosten verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Jurbise heet Ieh. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Jurbise valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Jurbise

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Jurbise
 • CV ketel: Wolf
 • Aandeel groen: 0,327%
 • Postcode: 7050
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2160 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,375
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-jurbise

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Je begint altijd met de basisinformatie. Dit gaat over omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Jurbise is dat gemiddeld 1600 m3 en 3400 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. In algemene zin loont het om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle interessante aanbieders + contracten. Van alle contracten zie jij info aangaande soort energie, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Jurbise, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele aanbieder in het lijstje? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de onderneming. Dit kan zijn www.essent.be en ook www.trevion.be. De gekozen energieonderneming regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Jurbise


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan meer dan €350 bonus betekenen. Maar, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder vind jij 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Tip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Praktische tip 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Bespaaradvies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Advies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts raden aan: maak een sport van het overstappen in Jurbise. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, wisselen, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. In de regel worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En vaak beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld geldt in de basis: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Jurbise. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij 1 jarige contracten krijg je elke 12 maanden een dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verzorgt jouw nieuwe maatschappij de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Luminus, Lampiris of natuurlijk Comfort Energy. Ook beslis je over het moment waarop het contract ingaat. Jouw toekomstige gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij www.energiehunter.be tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.elegant.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van lagere onkosten en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Jurbise vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Jurbise en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Jurbise

De meeste bedrijven bieden onderhand groene stroom in Jurbise. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder groene stroom contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Neem dan een filter voor “Groen uit NL”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Jurbise vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Jurbise zien we verscheidene acties rondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 7050. Als inwoner van deze plaats kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Huis met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Comfort Energy afsluiten.


Alle plaatsen in deze gemeente