Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Herchies

Zonder problemen energie vergelijken in Herchies? Aan de hand van de energievergelijker vind je moeiteloos alle verkrijgbare energieleveranciers als bijv. Watz en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Herchies de scherpste prijs kan bieden. Verder vind je via onze vergelijker uitgebreide informatie over onderwerpen als o.a. verschillende aanbieders en info over duurzame energie. Voorts bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Jurbise
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,426
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende bedrijven in een overzicht
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 405,00.

Eenvoudig overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Herchies?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in de regio Herchies. Van Eneco tot bijvoorbeeld Ecopower, je ziet door de bomen het bos niet meer. Hedendaags kun je kiezen uit circa 30 providers. Deze lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Interlux. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke energie-aanbieders er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Herchies is? Geef eenvoudig de privé gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, energieleveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een storing, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Door gebruik te maken van onze tarievencheck achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Herchies, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van de keuzevakjes in de energievergelijker bekijken jullie zonder problemen een energiecontract dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Herchies

 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • OCTA+: Eerlijk en transparant
 • Lampiris: Online facturen bekijken
 • MEGA: Handige website
 • Essent: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Verschillende termijnen
 • Wase Wind: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Comfort Energy: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Poweo: Blog met handige bespaartips

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas en stroom leveranciers en de energiekosten zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende beheerders verbonden zijn. Elke beheerder hanteert weer aparte prijzen voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Herchies is Interlux. De tarieven van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Jurbise is de huidige netbeheerder van het aardgas Interlux. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Herchies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Jurbise
 • Populaire CV: Wolf
 • Aandeel groen: 37,30%
 • Hoofdpostcode: 7050
 • Gem. mazout: 2400 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,426
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-herchies

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Allereerste de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Herchies bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1535 m3 en 3500 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze details zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contractduur kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Dikwijls is het verstandig om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat volgt is een tabel met alle interessante energieleveranciers. Van alle abonnementen achterhaal jij data aangaande type energie, duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Herchies, en nieuwe klanten korting. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte korting tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Bijvoorbeeld www.lampiris.be en ook www.ecopower.be. De door jou gekozen aanbieder regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Herchies


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €390 bonus betekenen. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters vind je 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bezuinigtip 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Tip 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bespaartip 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Praktisch advies 5: profiteer van gratis daglicht

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Herchies. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men wisselen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Normaliter wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En vaak krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Herchies. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij een jaarcontract ontvang jij elke 12 maanden een scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans faciliteert je betreffende aanbieder het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en kies de beste of voordeligste energieaanbieder. Bedrijven als OCTA+, ENGIE of natuurlijk Trevion. Daarnaast kies je wanneer het contract in moet gaan. Jouw toekomstige maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Middels de Energiehunter achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.comfortenergy.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Geholpen door goedkope prijzen en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Herchies vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Herchies en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Herchies

Een groot deel van de energiemaatschappijen faciliteren ondertussen groene stroom in Herchies. Echter zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle “groene stroom” komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval het filter “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Herchies vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Jurbise bestaan er tegenwoordig meerdere projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7050. In deze omgeving kan je soms financieel aantrekkelijk meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Check ook Eneco afsluiten.