Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Havay

Zonder problemen energie vergelijken in Havay? Aan de hand van de Energiehunter vergelijk je snel en simpel alle verkrijgbare energie aanbieders. Voorbeelden zijn Mega en Antargaz. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Havay prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij tref je op deze website bruikbare informatie over thema’s als bijv. verschillende aanbieders en concrete energiebespaartips. Verder verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Quévy
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,423
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende leverancierseenvoudig vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 475,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Havay?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in Havay. Dit varieert van Antargaz tot bijvoorbeeld Ecopower, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 40 energie aanbieders. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Interlux. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke aanbieders er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Havay voor jou is? Vul direct de privé gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, gas & stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als een storing, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Dankzij de energiehunter achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Havay, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in onze vergelijker detecteer jij verrassend eenvoudig een energieproduct dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Havay

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Ook met zonnepanelen
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: Altijd bereikbaar
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Luminus: Reken jouw energiekoste online uit
 • Elegant: Verstand van (duurzame) energie
 • Watz: Blog met handige bespaartips
 • Wase Wind: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Comfort Energy: De Mazout expert
 • Poweo: Transparantie en zekerheid met Poweo Fix

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

De condities van energie-aanbieders en de kosten variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er verscheidene beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Havay betreft Interlux. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Quévy wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Interlux. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Havay

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Quévy
 • CV Merk: Junkers
 • Groene stroom: 37,00%
 • Centrale postcode: 7041
 • Verbruik Mazout: 2370 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,423
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-havay

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Havay is het gemiddelde verbruik ong. 1520 m3 & 3485 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken hebben effect op de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracten kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Dikwijls is het verstandig om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij ieder contract zoek jij gegevens zoals type energie, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Havay, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die past bij jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele kortingsactie tegengekomen? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de onderneming. Dit kan zijn www.essent.be + www.aspiravi.be. Jouw aanstaande energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Havay


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan wel €395 korting realiseren. Maar, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Via de energiehunter vind je 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Bespaartip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bespaartip 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Praktisch advies 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Bezuinigtip 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Havay. Dan bespaar je het meeste geld. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, overstappen van leverancier, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten geldt: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Havay. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij elk jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak regelt de aanstaande maatschappij de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de goedkoopste aanbieder. Zoals OCTA+, ENGIE en Antargaz. Vervolgens beslis je over de ingangsdatum (start levering). De geselecteerde leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van onze vergelijker tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.essent.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Super simpel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Havay vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Havay en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Havay

Veel energiemaatschappijen leveren ondertussen groene stroom in Havay. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet elk groene stroom label is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Havay vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Quévy zien we allerlei initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7041. Als inwoner van deze plaats kan je soms tegen een gunstig tarief meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen integreren
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Antargaz abonnement.