Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Quévy-Le-Grand

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Quévy-Le-Grand? Middels energiehunter.be vind je eenvoudig alle interessante energieleveranciers als o.a. Essent & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Quévy-Le-Grand prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien bekijk je via de Energiehunter bruikbare informatie over zaken als bijvoorbeeld gastarieven en verschillende contractsoorten. Ook verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Quévy
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,42
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle leveranciersnaast elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Enorme besparingen tot wel € 300,00.

Zonder problemen overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Quévy-Le-Grand?

Wij zien meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Quévy-Le-Grand. Dat loopt uiteen van Essent tot Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag de dag tellen we ruim 40 maatschappijen. Zij nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Interlux. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke gas en stroom aanbieders mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Quévy-Le-Grand is voor jouw situatie? Vul hieronderde benodigde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, gas & stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. D.m.v de energiehunter vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Quévy-Le-Grand, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. D.m.v filteren in de tarievenvergelijker detecteert men zonder problemen een energieproduct dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Quévy-Le-Grand

 • Engie: Ook modelcontracten
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Essent: Gemakkelijke verhuisservice
 • Eneco: Handige website
 • Luminus: Grip op verbruik en de kosten
 • Elegant: Uitstekende klantenservice
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Eerlijk en transparant
 • Poweo: Met praktische energie-bespaartips

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen mei 2024)

De pakketten van gas & stroom maatschappijen en de energiekosten zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende netbeheerders op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder heeft eigen prijsstrategieën voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Quévy-Le-Grand is Interlux. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Quévy valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Interlux. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Quévy-Le-Grand

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Quévy
 • Populaire CV: Bulex
 • Groene energie: 36,70%
 • Postcode: 7040
 • Aantal mazout liters: 2340 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,42
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-quevy-le-grand

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk de basisinfo. Onder andere het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Quévy-Le-Grand bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1505 m3 en 3470 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. Deze aspecten dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Betreffende contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Veelal is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle interessante aanbieders + contracten. Van ieder contract tref je data m.b.t. type energie, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Quévy-Le-Grand, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die matcht met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende leverancier gespot? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van de leverancier. Dit kan zijn www.engie.be en ook www.eneco.be. De door jou gekozen maatschappij zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Quévy-Le-Grand


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan wel €355 voordeel geven. Desondanks, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand tref jij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: let op het energielabel
 • Bespaartip 2: was op een lagere temperatuur.
 • Praktisch advies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bezuinigadvies 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Bezuinigtip 5: Houd de brievenbus dicht

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers adviseren: maak een sport van het overstappen in Quévy-Le-Grand. Dan realiseer je de hoogste besparing. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen overstappen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. In de regel vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En wellicht beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Quévy-Le-Grand. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je ieder jaar een hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans regelt je aankomende energieleverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en selecteer de beste of voordeligste aanbieder. Bijv. OCTA+, Essent + Comfort Energy. Daarnaast bespreek je de startdatum van het abonnement. Jouw aanstaande energiemaatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door energiehunter.be vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.luminus.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Super simpel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij lage prijzen en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Quévy-Le-Grand vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Quévy-Le-Grand en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Quévy-Le-Grand

Een aanzienlijk deel van de bedrijven bieden onderhand groene stroom in Quévy-Le-Grand. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder groene stroom contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval het filter “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Quévy-Le-Grand vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Quévy onderscheiden we steeds meer activiteiten rondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7040. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate met financiële bonussen meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Comfort Energy abonnement.