Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Aulnois

Zonder problemen energie vergelijken in Aulnois? Middels www.energiehunter.be check je eenvoudig alle bekende bedrijven zoals Essent en Antargaz. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Aulnois de laagste prijs hanteert. Daarbij verzamel je via onze vergelijker waardevolle informatie over zaken als energiebesparing in huis en info over de enkele of dubbele meter. Tevens geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Quévy
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,415
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle energiebedrijvenvergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparing loopt op tot € 480,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Aulnois?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers in Aulnois. Van Eneco tot aanbieders zoals Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. In juli 2024 zijn het zo’n 30 organisaties. Zij werken uitsluitend met het net van Interlux. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Benieuwd welke gas & stroom organisaties mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Aulnois is? Voer snel je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Bij een stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Via onze energie achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Aulnois, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. D.m.v filters in de prijzenvergelijker achterhalen jullie verrassend eenvoudig een product dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Aulnois

 • Engie: Verschillende termijnen
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Meer dan energie!
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Uitstekende klantenservice
 • Luminus: Breed aanbod van diensten
 • Elegant: Eenvoudig verbruik inzien
 • Watz: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Wase Wind: Uitstekende klantenservice
 • Comfort Energy: Een passend contract voor elk huishouden
 • Poweo: Duidelijk en eerlijke aanbieder

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De producten van leveranciers en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Aulnois heet Interlux. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Quévy is de aardgas netbeheerder Interlux. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Aulnois

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Quévy
 • CV ketel: Sime
 • Groene stroom: 36,20%
 • Centrale postcode: 7040
 • Verbruik Mazout: 2290 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,415
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-aulnois

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Dit zijn grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In Aulnois ligt dat gemiddeld op circa 1480 m3 & 3445 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten bepalen de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Ten aanzien van prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Veelal is het verstandig om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je ziet nu een lijst met alle erkende aanbieders + contracten. Bij ieder pakket bekijk jij informatie over soort energie, looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Aulnois, en de welkomstkorting. Kies de leverancier die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire leverancier gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Bijv. www.energie2030.be of natuurlijk www.antargaz.be. Jouw aanstaande energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Aulnois


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €310 winst geven. Maar, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand vind jij 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Bespaartip 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Bespaaradvies 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bezuinigadvies 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Praktische tip 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Aulnois. Daarna is de besparing het grootst. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde overstappen van leverancier, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. In algemene zin worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En soms krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld is het principe: langlopende contracten zijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Aulnois. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij een jaarcontract krijg je jaarlijks deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verwerkt jouw aanstaande maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en ga voor een nieuwe maatschappij. Denk aan Eneco, ENGIE en ook Aspiravi. Vervolgens beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Je aankomende energie-aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels www.energiehunter.be tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.eneco.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Aulnois vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Aulnois en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Aulnois

Veel energiemaatschappijen faciliteren onderwijl groene stroom in Aulnois. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet alle groene energie is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan zeker weten “Groen uit NL”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Aulnois vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Quévy onderscheiden we meerdere opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7040. In deze regio kan je vaak relatief goedkoop meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen plaatsen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk ook OCTA+ abonnement.