Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Cuesmes

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Cuesmes? Door gebruik te maken van energiehunter.be vergelijk je gemakkelijk alle beschikbare maatschappijen zoals Watz & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Cuesmes de laagste prijs hanteert. Daarbij verzamel je op onze website handige informatie over items als bijvoorbeeld energieaansluitingen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Ook vind je hier handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Mons
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,411
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenbij elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 255,00.

Snel & simpel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Cuesmes?

Wij zien best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Cuesmes. Dat loopt van Lampirus tot Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags zijn het zo’n 20 bedrijven. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Aiesh. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke gas en stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Cuesmes is? Vul vlug je persoonlijke gegevens in, vind de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, energie-organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij een storing, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Dankzij onze prijzencheck vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Cuesmes, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Via de keuzevakjes in de tarievenvergelijker checkt men moeiteloos een contract dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Cuesmes

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Transparante prijzen
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Eigen account
 • Elegant: Ook modelcontracten
 • Watz: Prettige klantendienst
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Poweo: Prettige klantendienst

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van energieleveranciers en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Cuesmes heet Aiesh. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Mons valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Interlux. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Cuesmes

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Mons
 • CV Merk: Oertli
 • Aandeel duurzaam: 35,80%
 • Postcodegebied: 7033
 • Gem. mazout: 2250 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,411
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-cuesmes

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste de basisinformatie. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Cuesmes gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1460 m3 en nog eens 3425 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Betreffende abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. In algemene zin is het voordeliger om eens per jaar een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een tabel met alle mogelijke aanbieders + contracten. Van ieder abonnement tref je data als herkomst energie, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Cuesmes, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie korting gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Dit kan zijn www.lampiris.be of natuurlijk www.poweo.be. Jouw toekomstige maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Cuesmes


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €330 winst geven. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter bieden wij vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: korter douchen
 • Praktische tip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bezuinigtip 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Bespaartip 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: zet de verwarming een graadje lager

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Cuesmes. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, overstappen van leverancier, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. Normaal vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En wellicht wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Cuesmes. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je alle jaren een aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak verwerkt de geselecteerde gas en stroom aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de goedkoopste leverancier. Bedrijven als Eneco, Essent of natuurlijk Energy People. Daarna selecteer je de startdatum van het abonnement. Jouw geselecteerde gas en stroom aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Middels de Energiehunter ontdek je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.luminus.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Cuesmes vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Cuesmes en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Cuesmes

Veel maatschappijen leveren onderhand groene stroom in Cuesmes. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet alle groene stroom heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat organisaties echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “Groene energie uit NL”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Cuesmes vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Mons zien we verscheidene opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7033. In de regio kan je soms zeer betaalbaar meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Check ook Antargaz tarieven.