Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Spiennes

Eenvoudig energie vergelijken in Spiennes? Via de Energiehunter vind je supersnel alle interessante energiebedrijven als bijvoorbeeld Watz & Comfort Energy. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Spiennes de laagste prijs hanteert. Ook check je op deze website waardevolle informatie over zaken als bijv. leveranciers en concrete energiebespaartips. Tevens geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Mons
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,41
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle leverancierseenvoudig vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 485,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Spiennes?

Wij zien nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Spiennes. Dat loopt van Eneco tot bijvoorbeeld Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag is het aanbod ongeveer 25 maatschappijen. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Aiesh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke gas en stroom maatschappijen er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Spiennes is in juni 2024? Geef snel de gevraagde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, gas & stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Middels onze handige vergelijker ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Spiennes, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Via selecties maken in de tarievenvergelijker vindt men eenvoudig een abonnement dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Spiennes

 • Engie: Reken jouw energiekoste online uit
 • OCTA+: 5 sterren dienstverlening op maat
 • Lampiris: Inzicht in energiegebruik
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Met handige bespaartips voor energie
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Ook modelcontracten
 • Elegant: Verstand van zaken!
 • Watz: Alles beheren in Doccle
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Eenvoudig verbruik inzien

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen juni 2024)

De aansluitingen van energie-aanbieders en de tarieven verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders van het net op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Spiennes is Aiesh. De prijzen voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Mons is de huidige netbeheerder van het aardgas Interlux. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Spiennes

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Mons
 • Populaire CV: Nibe
 • Groene stroom: 35,70%
 • Centrale postcode: 7032
 • Mazout consumptie: 2240 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,41
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-spiennes

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Spiennes bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1455 m3 en 3420 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Deze details hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende looptijd kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans is het voordeliger om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle populaire energiebedrijven. Van alle pakketten lees jij voorwaarden zoals herkomst energie, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Spiennes, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een relevante prijsaanbieding beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van het energiebedrijf. O.a. www.luminus.be en www.trevion.be. Jouw aanstaande energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Spiennes


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan in sommige gevallen wel €280 korting realiseren. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter check jij 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: let op het energielabel
 • Tip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Bespaartip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Bezuinigadvies 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Advies 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Spiennes. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je wisselen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. In de regel kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En vaak krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Spiennes. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij alle jaren zo’n persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak verwerkt de gekozen maatschappij de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de beste aanbieder. Onder andere Eneco, Lampiris en ook Poweo. Vervolgens bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). De nieuwe maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Via energiehunter.be tref je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.belpower.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Via lage kosten en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Spiennes vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Spiennes en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Spiennes

Bijna alle maatschappijen verschaffen onderwijl groene stroom in Spiennes. Echter is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet alle “groene energie” is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Gebruik dan de optie “Groene Energie uit België”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Spiennes vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Mons bestaan er allerlei activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7032. In deze regio kan je meer en meer extra voordelig meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Poweo tarieven.