Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ciply

Meteen energie vergelijken in Ciply? Via onze website vergelijk je gemakkelijk alle verkrijgbare energiebedrijven zoals Mega en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Ciply prijstechnisch het meest interessant is. Tevens verzamel je op onze website praktische informatie over topics zoals stroomtarieven en zakelijke energie. Tevens verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Mons
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,407
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire leverancierseenvoudig vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 255,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Ciply?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in Ciply. Dit loopt van Eneco tot aan Luminus, de keuze is reusachtig groot. In juli 2024 moet je een keuze maken uit ruim 25 energie aanbieders. Zij nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Aiesh. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke gas & stroom leveranciers actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ciply is? Geef hierna jouw gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, gas & stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als een storing, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van onze handige vergelijker bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Ciply, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Middels filteren in de Energiehunter zoeken jullie moeiteloos een abonnement dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Ciply

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Online account
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Meerdere contracten
 • Luminus: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Alles beheren via de klantzone
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Online prijs berekenen
 • Poweo: Eerlijk en transparant

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas & stroom aanbieders en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse netbeheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Ciply betreft Aiesh. De kosten voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Mons valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Ciply

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Mons
 • Populaire CV: Ferroli
 • Aandeel duurzaam: 35,40%
 • Centrale postcode: 7024
 • Mazout: 2210 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,407
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-ciply

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met jouw basisgegevens. Dit gaat over het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Ciply gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1440 m3 + 3405 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Dikwijls is het voordeliger om elke 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je gaat nu door naar een tabel met alle beschikbare leveranciers en contracten. Van alle abonnementen zoek jij voorwaarden aangaande type energie, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Ciply, en de eventuele korting. Kies de leverancier die matcht met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele prijsaanbieding beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.lampiris.be of www.energypeople.be. Jouw toekomstige energie-partij regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Ciply


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €355 korting realiseren. Echter, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand profiteer je van 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Bezuinigtip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bezuinigtip 3: sloffen dragen in huis.
 • Tip 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Praktische tip 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Ciply. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen overstappen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Ciply. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij een jaarcontract krijg jij elk jaar een hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard verzorgt je aanstaande leverancier de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een beschikbare energiemaatschappij. Bijv. OCTA+, ENGIE en ook Antargaz. Vervolgens kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie nieuwe energieleverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door www.energiehunter.be ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.eneco.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Ciply vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Ciply en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Ciply

Veel energiemaatschappijen bieden momenteel groene stroom in Ciply. Toch kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle “groene energie” heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval een filter voor “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Ciply vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Mons bestaan er meerdere stappen met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 7024. In de regio kan je wellicht relatief goedkoop meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Woning met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Lampirus tarieven.