Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Harmignies

Meteen energie vergelijken in Harmignies? Door gebruik te maken van deze website ontdek je moeiteloos alle interessante aanbieders zoals Engie & Belpower. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Harmignies de scherpste prijs kan bieden. Tevens check je via onze vergelijker handige info over zaken zoals de netbeheerder en handige bespaartips. Verder bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Mons
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,402
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle aanbieders onder elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar tot wel € 240,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Harmignies?

Wij zien erg veel energieleveranciers voorhanden in Harmignies. Dat loopt uiteen van Antargaz tot Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In april 2024 is het aanbod ongeveer 30 bedrijven. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het gas- en elektra netwerk van Ieh. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke gas en stroom leveranciers er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Harmignies is voor jouw verbruik? Voer direct jouw gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een storing, dan wil je dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Via de vergelijkingstool bekijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Harmignies, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van filters in de prijzenvergelijker achterhalen jullie eenvoudig een contract dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Harmignies

 • Engie: Transparant en eerlijk
 • OCTA+: Exclusieve aanbiedingen
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Eneco: Met handige energiesimulator
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Watz: Duidelijke website
 • Wase Wind: Altijd inzicht in het verbruik
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Overzichtelijke contracten

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten maatschappijen en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat netbeheerders verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Harmignies heet Ieh. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Mons wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Igh. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Harmignies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Mons
 • CV Merk: Brotje
 • Groene stroom: 34,90%
 • Postcode: 7022
 • Mazout consumptie: 2160 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,402
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh

Plaatsen in de omgeving

energie-vergelijken-harmignies

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met de basisinfo. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Harmignies is dit gemiddeld zo’n 1415 m3 & 3380 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. In algemene zin is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle erkende energie aanbieders. Van ieder contract zoek je voorwaarden als soort stroom/gas, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Harmignies, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante prijsaanbieding tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de leverancier. Onder andere www.essent.be en ook www.aspiravi.be. Jouw toekomstige maatschappij regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Harmignies


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €290 besparen. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna vind je 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Bespaaradvies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Praktische tip 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bezuinigadvies 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Bezuinigadvies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van energiehunter.be geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Harmignies. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, switchen, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En mogelijk wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Harmignies. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij alle jaren zo’n zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel verzorgt je aanstaande energie-organisatie de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de voordeligste maatschappij. Populaire bedrijven zijn Luminus, Lampiris en Antargaz. Ook selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw gekozen gas en stroom organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Via onze website check je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.luminus.be, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Harmignies vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Harmignies en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Harmignies

Veel aanbieders faciliteren inmiddels groene stroom in Harmignies. Echter is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers 100% transparant zijn? Selecteer dan uiteraard voor “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Harmignies vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Mons zien we vele activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 7022. In de regio kan je vaak vrij voordelig meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen integreren
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Eneco tarieven.