Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ghlin

Zonder problemen energie vergelijken in Ghlin? Via de energievergelijker achterhaal je overzichtelijk alle erkende leveranciers als Watz en Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Ghlin de beste deal heeft! Verder vergaar je op deze website bruikbare info over zaken als bijv. verschillende gasregio’s en de slimme meter. Voorts verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Mons
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,396
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar tot wel € 450,00.

Moeiteloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Ghlin?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Ghlin. Dat loopt uiteen van Antargaz tot een speler als Luminus, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment is het aanbod ongeveer 30 energie aanbieders. Deze maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke gas en stroom leveranciers actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ghlin is? Geef moeiteloos de gevraagde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, gas & stroom organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Is er stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Dankzij de energietarievenvergelijker check je vlug de goedkoopste energieleverancier van Ghlin, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Met behulp van de keuzevakjes in de vergelijkingstool check je simpel en snel een energieovereenkomst dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Ghlin

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Denkt met jou mee over besparen
 • Lampiris: Je steunt de Belgische economie
 • MEGA: Meer dan 150.000 klanten in België
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Met 95 eigen windmolens
 • Luminus: Breed aanbod van diensten
 • Elegant: Exclusieve aanbiedingen
 • Watz: Ook met zonnepanelen
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Grip op verbruik en de kosten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van energie-aanbieders en de energietarieven zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei beheerders werkzaam zijn. Elke beheerder rekent weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Ghlin heet Ieh. De tarieven van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Mons valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Igh. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Ghlin

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Mons
 • Populaire CV: Wolf
 • Groene energie: 34,30%
 • Postcodegebied: 7011
 • Mazout consumptie: 2100 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,396
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-ghlin

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Ghlin ligt dit gemiddeld op 1590 m3 en 3350 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Normaliter kan het uit om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is een tabel met alle grote leveranciers en contracten. Bij alle abonnementen check je voorwaarden m.b.t. herkomst van stroom en gas, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Ghlin, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die past bij jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede prijsaanbieding beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de maatschappij. O.a. www.energie2030.be of natuurlijk www.energypeople.be. Jouw nieuwe energiemaatschappij regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Ghlin


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €365 voordeel geven. Toch, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be lees je 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Bespaartip 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Bezuinigadvies 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Praktische tip 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Bespaaradvies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Ghlin. Dan is de besparing het grootst. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen wisselen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Dikwijls worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En misschien krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Ghlin. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij ieder jaar een concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak verzorgt je betreffende energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de beste of voordeligste leverancier. Onder andere Luminus, ENGIE of Watz. Bij de volgende stap kies je de startdatum van het abonnement. Je nieuwe maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Via de Energiehunter vind je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.belpower.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Aan de hand van lagere onkosten en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Ghlin vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Ghlin en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Ghlin

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen bieden onderwijl groene stroom in Ghlin. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom varieert per leverancier. Niet alle groene energie heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Ghlin vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Mons kennen we vele stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7011. In de regio kan je meer en meer zeer betaalbaar bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Lees verder alles over Comfort Energy contract.