Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Forge-Philippe

Gemakkelijk energie vergelijken in Forge-Philippe? Met behulp van de Energiehunter vind je probleemloos alle erkende energiebedrijven zoals Eneco en Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en vind uit welke energieleverancier in Forge-Philippe de scherpste prijs kan bieden. Bovendien verzamel je op onze website bruikbare informatie over zaken zoals de netbeheerder en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarnaast komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Momignies
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,394
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire organisaties in een overzicht
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Besparing loopt op tot € 420,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Forge-Philippe?

Wij zien enorm veel energieleveranciers actief in de regio Forge-Philippe. Dit loopt van Essent tot bijvoorbeeld Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment tellen we ruim 25 organisaties. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Ieh. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke organisaties tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Forge-Philippe voor jou is? Vul gemakkelijk de gevraagde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, gas en stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Geholpen door onze tarievencheck vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Forge-Philippe, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij keuzes in onze vergelijker detecteer je verrassend eenvoudig een product dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Forge-Philippe

 • Engie: Verstand van (duurzame) energie
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: Ook modelcontracten
 • MEGA: Online meterstanden doorgeven
 • Essent: Handige tips op Lifebyessent.be
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Luminus: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Elegant: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Watz: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Wase Wind: Denkt met jou mee over besparen
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Prima klantendienst

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van energie-organisaties en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert zijn eigen tarieven voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Forge-Philippe is Ieh. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Momignies is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Forge-Philippe

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Momignies
 • CV ketel: Remeha
 • Groene stroom: 34,10%
 • Postcodegebied: 6596
 • Aantal mazout liters: 2080 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,394
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-forge-philippe

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste de basisinfo. Dit zijn de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Forge-Philippe is dat gemiddeld 1580 m3 en 3340 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. De data die je invult dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Meestal is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is een tabel met alle verkrijgbare energie aanbieders. Van elk contract zoek je informatie m.b.t. soort stroom/gas, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Forge-Philippe, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de partij die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende aanbieder gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.essent.be en ook www.energypeople.be. De gekozen energiemaatschappij regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Forge-Philippe


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €325 besparen. Maar, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna tref je 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Bespaaradvies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Praktisch advies 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Bezuinigadvies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Bespaaradvies 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Forge-Philippe. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde overstappen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Forge-Philippe. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elke 12 maanden zo’n dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken regelt de geselecteerde gas en stroom aanbieder het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en ga voor een beschikbare partij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Lampiris + Ecopower. Bij de volgende stap selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie betreffende organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van energiehunter.be ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.energie2030.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Super simpel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Middels goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Forge-Philippe vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Forge-Philippe en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Forge-Philippe

Tal van leveranciers leveren inmiddels groene stroom in Forge-Philippe. Echter is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder “groene energie” contract is daadwerkelijk groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Selecteer dan uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Forge-Philippe vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Momignies zien we verscheidene plannen rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6596. Als inwoner van deze plaats kan je soms extra voordelig meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen op het dak
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Watz contract.