Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Merbes-Sainte-Marie

Direct energie vergelijken in Merbes-Sainte-Marie? Door gebruik te maken van deze website check je supersnel alle bekende maatschappijen als Engie en Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Merbes-Sainte-Marie de beste deal heeft! Verder vergaar je op deze website uitgebreide informatie over thema’s zoals tarieven van energie * gas en info over duurzame energie. Daarbij geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Merbes-Le-Château
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,389
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle leveranciersin een overzicht
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparingen mogelijk tot wel € 270,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Merbes-Sainte-Marie?

Er zijn meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Merbes-Sainte-Marie. Van Lampirus tot aan Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag tellen we ruim 30 energie aanbieders. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Aiesh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke gas en stroom aanbieders actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Merbes-Sainte-Marie is die past bij jouw verbruik? Voer direct jouw gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, gas en stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een storing, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: kijk ook naar service. Onderaan de streep wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Via onze handige vergelijker vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Merbes-Sainte-Marie, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v de keuzevakjes in de tarievenvergelijker ontdekken jullie gemakkelijk een abonnement dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Merbes-Sainte-Marie

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: Eerlijk en transparant
 • Lampiris: Online meterstanden doorgeven
 • MEGA: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Denkt met jou mee over besparen
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Leverancier van klimaatneutrale aardgas
 • Elegant: Verstand van (duurzame) energie
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Uitstekende klantenservice
 • Comfort Energy: Altijd in jouw buurt
 • Poweo: Online prijs berekenen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten energieleveranciers en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er veel beheerders van het net diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Merbes-Sainte-Marie betreft Aiesh. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Merbes-Le-Château valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Merbes-Sainte-Marie

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,389
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-merbes-sainte-marie

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met de standaard informatie. Dit gaat over omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Merbes-Sainte-Marie ligt dat gemiddeld op circa 1555 m3 plus 3315 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake looptijd kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Meestal is het gunstiger om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij elk abonnement check jij voorwaarden over herkomst van stroom en gas, soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Merbes-Sainte-Marie, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de maatschappij die past bij jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire aanbieder tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van het energiebedrijf. O.a. www.octaplus.be en www.eneco.be. Jouw aanstaande energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Merbes-Sainte-Marie


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €320 opleveren. Evenwel, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna bekijk jij 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: een afwasteil gebruiken
 • Praktische tip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bezuinigadvies 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Bezuinigadvies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bespaartip 5: neem een energiezuinige airco

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Merbes-Sainte-Marie. Zo is de besparing het grootst. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, switchen van maatschappij, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Merbes-Sainte-Marie. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je alle jaren een hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel regelt jouw nieuwe gas en stroom organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en kies de beste of voordeligste energiemaatschappij. Bedrijven als Luminus, Essent + Comfort Energy. Hierna bespreek je het moment waarop het contract ingaat. De aanstaande gas en stroom maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Middels onze vergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.comfortenergy.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van goedkope prijzen en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Merbes-Sainte-Marie vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Merbes-Sainte-Marie en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Merbes-Sainte-Marie

Bijna alle energie aanbieders leveren op dit moment groene stroom in Merbes-Sainte-Marie. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet elk groene energie label heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groene stroom uit België”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Merbes-Sainte-Marie vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Merbes-Le-Château bestaan er steeds meer acties met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6567. In deze regio kan je soms vrij voordelig meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler plaatsen
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Essent contract.