Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Labuissière

Meteen energie vergelijken in Labuissière? Met behulp van www.energiehunter.be vind je supersnel alle relevante aanbieders. Je kunt denken aan Essent & Poweo. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Labuissière de scherpste prijs kan bieden. Verder lees je via de Energiehunter uitgebreide info over zaken zoals het ideale overstapmoment en salderen. Daarbij geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Merbes-Le-Château
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,388
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Gemiddelde besparing van € 230,00.

Zonder problemen overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Labuissière?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Labuissière. Dat loopt van Poweo tot en met Comfort Energy, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 20 providers. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het net van Aiesh. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke energiebedrijven je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Labuissière is op dit moment? Voer hieronderde privé gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, gas & stroom aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Door middel van onze handige vergelijker check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Labuissière, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van keuzes in onze vergelijker checken jullie verrassend eenvoudig een product dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Labuissière

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: Altijd inzicht in het verbruik
 • Lampiris: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • MEGA: Prima klantendienst
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Luminus: Ook met zonnepanelen
 • Elegant: Meerdere contracten
 • Watz: Alles beheren via de klantzone
 • Wase Wind: Transparant en eerlijk
 • Comfort Energy: Eigen account
 • Poweo: Ook met zonnepanelen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De condities van energiebedrijven en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Labuissière betreft Aiesh. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Merbes-Le-Château is de aardgas netbeheerder Igh. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Labuissière

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Merbes-Le-Château
 • Populair merk: ACV
 • Aandeel duurzaam: 33,50%
 • Postcodegebied: 6567
 • Verbruik stookolie: 2020 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,388
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-labuissiere

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Allereerste de basisinformatie. Onder andere de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Labuissière gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1550 m3 en 3310 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Dit alles hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Betreffende prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Dikwijls is het gunstiger om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle erkende aanbieders + contracten. Bij alle pakketten check je details aangaande soort stroom/gas, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Labuissière, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de maatschappij die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele kortingsactie gecheckt? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de energie-onderneming. Denk aan www.engie.be of www.energypeople.be. De gekozen energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Labuissière


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €335 bonus betekenen. Daartegenover, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be bieden wij 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigadvies 1: gebruik alleen A++ producten
 • Bespaaradvies 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Advies 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bespaaradvies 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Bezuinigadvies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Labuissière. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Normaal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld hanteren we: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Labuissière. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij elk jaar een scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal faciliteert je aankomende energieleverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en ga voor de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Bijv. OCTA+, Lampiris of Energy People. Daarnaast beslis je over de ingangsdatum (start levering). De toekomstige gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door onze website achterhaal je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.essent.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Labuissière vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Labuissière en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Labuissière

Het merendeel van de maatschappijen ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Labuissière. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet elk “groene stroom” label is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Neem dan de optie “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Labuissière vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Merbes-Le-Château bestaan er diverse initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6567. In deze plaats kan je wellicht extra voordelig meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Engie contract.