Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bersillies-L’Abbaye

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Bersillies-L’Abbaye? Aan de hand van de energievergelijker tref je snel en simpel alle bekende leveranciers als Watz & Antargaz. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Bersillies-L’Abbaye de laagste prijs hanteert. Verder lees je op deze pagina belangrijke informatie over zaken als o.a. onderwerpenen variabele of vaste tarieven. Ook komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Erquelinnes
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,382
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leveranciersonder elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Gemiddelde besparing van € 325,00.

Moeiteloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Bersillies-L’Abbaye?

Wij zien enorm veel energieleveranciers actief in de regio Bersillies-L’Abbaye. Van Lampirus tot OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag is het aanbod ongeveer 35 energie aanbieders. Zij maken allemaal gebruik van het netwerk van Aiesh. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke energiemaatschappij je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bersillies-L’Abbaye is in juli 2024? Vul moeiteloos de eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, gas en stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Middels onze tarievencheck ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Bersillies-L’Abbaye, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Middels selecties maken in de vergelijkingstool ontdek jij zonder problemen een energiecontract dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Bersillies-L’Abbaye

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Altijd scherpe acties
 • Lampiris: Online grip op je kosten
 • MEGA: Vaste energieprijzen
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Luminus: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Elegant: Altijd bereikbaar
 • Watz: Online inzicht in verbruik
 • Wase Wind: Online grip op je kosten
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Eigen termijnbedrag kiezen

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van energieleveranciers en de prijzen variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er verschillende netbeheerders service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Bersillies-L’Abbaye is Aiesh. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Erquelinnes valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Bersillies-L’Abbaye

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Erquelinnes
 • CV ketel: Pelgrim
 • Groene stroom: 32,90%
 • Centrale postcode: 6560
 • Gem. mazout: 1960 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,382
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-bersillies-l-abbaye

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Als eerste je contactgegevens. Onder andere grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Bersillies-L’Abbaye is dit gemiddeld zo’n 1520 m3 en 3495 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. De genoemde zaken hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Aangaande contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Dikwijls is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle erkende aanbieders van energie. Bij elk contract zie jij data over oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Bersillies-L’Abbaye, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede actie in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.luminus.be of natuurlijk www.aspiravi.be. Jouw nieuwe energie-partij regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Bersillies-L’Abbaye


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €295 opleveren. Echter, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Onderstaand tref jij 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Bezuinigtip 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Praktische tip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Bespaaradvies 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: check regelmatig de radiatoren

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Bersillies-L’Abbaye. Dan betaal je het minst voor je energie. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Meestal worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En tevens ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Bersillies-L’Abbaye. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij elk jaar een scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel regelt jouw geselecteerde organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de voordeligste partij. Zoals Eneco, ENGIE en ook Comfort Energy. Tevens kies je het moment waarop het contract ingaat. Jouw gekozen energiemaatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Via de Energiehunter achterhaal je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.ecopower.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Via voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Bersillies-L’Abbaye vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Bersillies-L’Abbaye en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Bersillies-L’Abbaye

Het gros van de organisaties verschaffen op dit moment groene stroom in Bersillies-L’Abbaye. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene energie heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Gebruik dan een filter voor “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Bersillies-L’Abbaye vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Erquelinnes kennen we steeds meer initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6560. In deze regio kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Watz.