Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Erquelinnes

Snel online energie vergelijken in Erquelinnes? Dankzij de Energiehunter achterhaal je probleemloos alle verkrijgbare energie aanbieders. Voorbeelden zijn Essent en Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Erquelinnes de laagste prijs hanteert. Daarnaast vind je op deze website handige informatie over topics als bijvoorbeeld energieaansluitingen en handige bespaartips. Daarnaast vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Erquelinnes
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,370
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende organisaties eenvoudig vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Enorme besparingen tot wel € 275,00.

Snel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Erquelinnes?

Er zijn nogal wat energieleveranciers voorhanden in Erquelinnes. Dit loopt van Eneco tot aanbieders zoals Mega, de keuze is reusachtig groot. Hedendaags tellen we ruim 20 aanbieders. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het net van Aiesh. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke gas en stroom bedrijven mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Erquelinnes is op dit moment? Vul hieronderde benodigde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, gas en stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van onze handige vergelijker check je direct de goedkoopste energieleverancier van Erquelinnes, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Middels filteren in de Energiehunter detecteren jullie probleemloos een abonnement dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Erquelinnes

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: Online inzicht in verbruik
 • MEGA: Online meterstanden doorgeven
 • Essent: €50 tot €150 korting bij langlopend contract
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Verstand van (duurzame) energie
 • Watz: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Wase Wind: Altijd inzicht in het verbruik
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Inzicht in energiegebruik

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van gas & stroom aanbieders en de tarieven zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er meerdere netbeheerders werkzaam zijn. Elke beheerder heeft eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Erquelinnes is Aiesh. De kosten van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Erquelinnes valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Erquelinnes

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Erquelinnes
 • Populair merk: De Dietrich
 • Groene energie: 0,322%
 • Postcode: 6560
 • Mazout verbruik: 2110 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,370
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-erquelinnes

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Dat betreft grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Erquelinnes bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1575 m3 & 3375 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Al deze zaken hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Normaal is het een goed idee om eens in de 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Er volgt nu een tabel met alle interessante maatschappijen en contracten. Van elk pakket achterhaal je info als herkomst energie, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Erquelinnes, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die past bij jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante prijsaanbieding tegengekomen? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.lampiris.be en ook www.zeno.be. De betreffende energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Erquelinnes


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €355 voordeel geven. Daartegenover, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna check je 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Advies 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Bespaartip 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Bespaaradvies 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Advies 5: laat lichten niet onnodig branden

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Erquelinnes. Zo ben je het voordeligst uit. Alleen, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen switchen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En mogelijk ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Erquelinnes. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elke 12 maanden een zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard verzorgt de aankomende gas en stroom organisatie de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de beste maatschappij. Bedrijven als OCTA+, Lampiris of natuurlijk Elegant. Ook neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. De gekozen aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Via de Energiehunter tref je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.trevion.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Erquelinnes vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Erquelinnes en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Erquelinnes

Het merendeel van de leveranciers faciliteren onderwijl groene stroom in Erquelinnes. Echter is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Erquelinnes vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Erquelinnes bestaan er nogal wat projectenmet een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6560. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer tegen een gunstig tarief bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Woning met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Lees verder alles over OCTA+ afsluiten.


Alle plaatsen in deze gemeente