Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lobbes

Eenvoudig energie vergelijken in Lobbes? Aan de hand van energiehunter.be vergelijk je eenvoudig alle bekende energie aanbieders. Voorbeelden zijn Engie en Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Lobbes de laagste prijs hanteert. Daarbij check je via de Energiehunter nuttige info info over items zoals verschillende aanbieders en variabele of vaste tarieven. Ook verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lobbes
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,369
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 230,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Lobbes?

We zien erg veel energieleveranciers beschikbaar in Lobbes. Van Eneco tot bijvoorbeeld Watz, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel kun je kiezen uit circa 35 providers. Deze energieleveranciers gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Aiesh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke energiebedrijven in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lobbes is voor jouw situatie? Geef moeiteloos jouw gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, gas en stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Het punt is: kijk ook naar service. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Aan de hand van onze prijzencheck vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Lobbes, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Via filters in de energievergelijker zoek je verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Lobbes

 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: Reken jouw energiekoste online uit
 • MEGA: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Essent: Handige website
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Goede klantenservice
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Wase Wind: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Klantendienst die voor jou klaar staat

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen februari 2024)

De aansluitingen van organisaties en de tarieven zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er allerlei netbeheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder rekent zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Lobbes betreft Aiesh. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Lobbes valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten over Lobbes

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Lobbes
 • Populair merk: Bulex
 • Groene energie: 0,321%
 • Postcode: 6540
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2100 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,369
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-lobbes

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Je begint altijd met de basisinfo. Onder andere het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Lobbes ligt dat gemiddeld op circa 1570 m3 + 3370 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. De data die je invult hebben invloed op de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het slim om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat volgt is een tabel met alle mogelijke aanbieders + contracten. Bij alle pakketten zoek jij gegevens over herkomst van stroom en gas, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Lobbes, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire kortingsactie tegengekomen? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de aanbieder. Denk aan www.engie.be + www.wasewind.be. De gekozen energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Lobbes


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan meer dan €385 opleveren. Toch, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters tref jij vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Tip 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Praktisch advies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Praktische tip 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Tip 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Lobbes. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men veranderingen aanbrengen, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. Vaak vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En vaak ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Lobbes. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je ieder jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak faciliteert je aankomende gas en stroom aanbieder de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een beschikbare energieleverancier. Onder andere Eneco, ENGIE en Poweo. Tevens kies je wanneer het contract in moet gaan. De gekozen energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van deze website vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.luminus.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij voordelige prijzen en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Lobbes vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Lobbes en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Lobbes

Het merendeel van de energiemaatschappijen verschaffen onderwijl groene stroom in Lobbes. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet alle groene stroom draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers een groene strategie voeren? Gebruik dan de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Lobbes vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In de buurt van de gemeente Lobbes zien we verscheidene activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6540. In deze plaats kan je vaak heel gunstig deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen op het dak
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Eneco afsluiten.


Alle plaatsen in deze gemeente