Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Froidchapelle

Snel energie vergelijken in Froidchapelle? Dankzij deze website vind je overzichtelijk alle verkrijgbare energieleveranciers als bijv. Luminus en Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Froidchapelle de laagste prijs biedt. Bovendien check je op onze website nuttige info info over thema’s als bijvoorbeeld wat een geschikt overstapmoment is en vaste en variabele tarieven. Voorts komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Froidchapelle
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,364
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 280,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Froidchapelle?

Er zijn flink wat energieleveranciers beschikbaar in Froidchapelle. Van Lampirus tot een speler als Mega, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags tellen we ruim 35 leveranciers. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Ieh. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke gas en stroom leveranciers actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Froidchapelle voor jou is? Geef eenvoudig de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, gas en stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een stroomstoring, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Door middel van onze tarievencheck tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Froidchapelle, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van de keuzevakjes in onze vergelijker checkt men eenvoudig een energieproduct dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Froidchapelle

 • Engie: Met praktische energie-bespaartips
 • OCTA+: Exclusieve aanbiedingen
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Inzicht in energiegebruik
 • Watz: Diverse looptijden
 • Wase Wind: Een open en eerlijke coöperatieve
 • Comfort Energy: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Poweo: Zelf termijnbedrag wijzigen

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas en stroom aanbieders en de kosten wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft eigen prijsstellingen voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Froidchapelle heet Ieh. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Froidchapelle wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Igh. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Informatie over Froidchapelle

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Froidchapelle
 • Populair merk: Sime
 • Aandeel groen: 0,316%
 • Centrale postcode: 6440
 • Mazout: 2050 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,364
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-froidchapelle

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Froidchapelle is dit gemiddeld zo’n 1545 m3 en 3345 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Normaliter is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle interessante aanbieders van energie. Bij elk contract zie jij voorwaarden zoals herkomst energie, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Froidchapelle, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die past bij jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte aanbieding gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van de energiemaatschappij. Onder andere www.octaplus.be of natuurlijk www.zeno.be. De betreffende energie-partij regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Froidchapelle


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €310 korting realiseren. Desalniettemin, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter lees jij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: de verwarming omlaag doen
 • Praktisch advies 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Praktische tip 3: was met waterbesparing
 • Bespaartip 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Bespaartip 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Froidchapelle. Zodanig ben je het voordeligst uit. Echter, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. In de regel worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En mogelijk is er sprake van een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Froidchapelle. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Toch, bij 12 maandelijkse contracten krijg je jaarlijks zo’n persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans regelt jouw geselecteerde energie-aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de beste of voordeligste maatschappij. Bijv. Eneco, ENGIE en ook Aspiravi. Ook bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Jouw toekomstige maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door energiehunter.be achterhaal je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.ebem.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Via goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Froidchapelle vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Froidchapelle en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Froidchapelle

Een groot deel van de bedrijven bieden inmiddels groene stroom in Froidchapelle. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet ieder groene stroom contract komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groen uit NL”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Froidchapelle vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Froidchapelle onderscheiden we allerlei stappen binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6440. In deze plaats kan je in toenemende mate met financiële bonussen participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Check ook Elegant abonnement.


Alle plaatsen in deze gemeente